Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

M.M.Lj. [ B92 ]

31. 08. 2021. 09:02   >>  09:05

MAREJ LJUT

Cicipas: Nijesam kršio pravila

Stefanos Cicipas je izjavio da su on i Endi Mari odigrali meč izuzetnog kvaliteta i da nije kršio pravila.

Grk je slavio poslije četiri sata i 44 minuta igre sa 2:6, 7:6 (7), 3:6, 6:3, 6:4.

Endi Mari je imao zamjerke na njegovo ponašanje, prije svega mu nije bilo jasno šta je Cicipas tako dugo radio u pauzi u toaletu između četvrtog i petog seta.

"Ako ima nešto što mora da mi kaže, trebalo bi nas dvojica da razgovaramo o tome da vidimo šta nije u redu. Mislim da ne kršim bilo koje pravilo. Igram po pravilima, radim sve kako treba. Da, trebalo bismo nas dvojica da popričamo i uverimo se šta je. Ja ne znam kako se moj protivnik osjeća dok igra meč, to i nije moj prioritet. Sve dok igram po pravilima i držim se toga za šta ATP kaže da je fer, ostalo je u redu. Nemam ništa protiv njega, apsolutno ništa", kaže Cicipas.

Podsjetili su ga da ga je Zverev nedavno u Sinsinatiju optužio da je telefonirao ocu tokom toalet pauze.

Na pitanje da li je to uradio, Cicipas je rekao da nije.

"Nikad u karijeri nisam uradio tako nešto. Ne znam kakva je mašta potrebna da se dođe do te tačke. To i nije nešto što uzimam za ozbiljno jer je besmisleno i misliti na to", kzao je on.

Stefanosa su pitali i da objasni zašto je bio punih osam minuta u toaletu.

"Mislim da je jasno da sam sa sobom poneo odjeću kada sam izlazio sa terena. Toliko mi treba da se presvučem i da se vratim na teren. Ne znam kakva su tu pravila, kao ni da li ga ima. Koliko ja znam, dozvoljena su vam dvije toalet pauze da promijenite opremu kad igrate pet setova i jedana kada igrate u dva dobijena seta. To pravilo slijedim čitavu karijeru. Nisam ništa prekršio, tako da ne vidim problem", dodao je Atinjanin.

Na kraju, prokomentarisao je i meč.

"Sjajan nivo tenisa. Bio je u stanju da igra zaista dobro, da mi oteža posao. U njegovim godinama, prava je inspiracija vidjeti ga takvog. Veoma sam srećan što sam našao način da dođem do uspjeha", zaključio je Cicipas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније