Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ R.B. ]

13. 09. 2021. 10:29 >> 10:32

TEŽAK PORAZ

Đoković: Moram da budem zadovoljan godinom

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković rekao je da je u finalu Otvorenog prvenstva SAD bio ispod svog nivoa, da je Danil Medvedev zaslužio trofej i istakao da i pored poraza mora da bude zadovoljan ovom godinom.

"Mnogo je različitih emocija. Ono što sam rekao na ceremoniji, zaista tako mislim. Dio mene je, naravno, tužan. Teško je progutati ovaj poraz, s obzirom šta je sve bilo u igri. Ali s druge strane, ovdje u Njujorku sam osjetio nešto što nikada u životu nijesam osjetio", rekao je Đoković na konferenciji za novinare poslije finala.

Đoković nije uspio sinoć da osvoji titulu na US Openu, pošto je u finalu izgubio od drugog tenisera svijeta, Rusa Danila Medvedeva poslije tri seta, 4:6, 4:6, 4:6.

Srpski teniser je naveo da je publika u Njujorku učinila da se osjeća posebno.

"Prijatno su me iznenadili. Nisam ništa očekivao, ali količina podrške, energije i ljubavi koju sam dobio od publike je nešto što ću zauvijek pamtiti. To je razlog šato sam pred kraj zaplakao. Emocije, energija je bila tako jaka. Jaka kao osvajanje 21. grend slema. Iskreno, tako sam se osjećao. Veoma, veoma posebno. Da, bilo je divno", naveo je Đoković.

On je rekao da je Medvedev, koji je osvojio svoj prvi grend slem, izašao veoma odlučno na teren.

"Osjećalo se u svakom udarcu da je bio na najvišem nivou. Znao je šta treba taktički da uradi, savršeno je to izveo. S druge strane, ja sam bio ispod svog nivoa igre. Noge me nijesu slušale. Pokušavao sam, dao sve što sam mogao. Napravio sam mnogo neiznudjenih grešaka, gotovo da nisam imao servis", rekao je Đoković.

"Ako igrate protiv nekoga poput Medvedeva, koji pogađa tako dobro, asove, ima mnogo lakih poena na prvi servis, stalno osjećate pritisak na svom servisu, Da budem iskren, bio sam ispod svega u igri. Dakle, jedan od onih loših dana, nažalost", dodao je on.

Novinari su ga podsjetili da je poslije finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa rekao da je poslije 0:2 osjećao da sa jednim brejkom može doći do meča i upitali da li je sada imao takav ojsećaj.

"Bilo je drugačije jer moj osjećaj na terenu nije bio tako dobar kao onaj u Parizu. Bio sam spor. Početak drugog seta je bio prekretnica. Nekoliko brejk lopti, bilo je i 0:40, jedan udarac... Bio sam blizu. Ko zna kakva bi bila putanja meča da sam rano došao do brejka u drugom setu. Uz podršku publike možda bih se osjećao drugačije", rekao je Đoković.

On je ponovio da je Medvedev bio sjajan i čestitao mu na mentalitetu, pristupu, igri.

"Apsolutno je bio bolji igrač i zaslužio je da pobedi, bez sumnje. Naravno da sam razočaran igrom u celini, mogao sam i morao bolje, Ali ovo je sport. Neki put pobediš, neki put izgubiš. Težak je poraz, veoma težak. Ali, u isto vrijeme sam srećan zbog njega jer je zaista dobar momak i zaslužuje to. Zaista", rekao je Đoković.

Upitan da li su ga prethodni mečevi iscrpili, da li je to imalo uticaja na finale, Đoković je rekao da je to moguće.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније