Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N1 [ B.B. ]

18. 10. 2021. 09:21   >>  09:22

ATP LISTA

Đoković i dalje prvi, Federer ispao iz prvih deset

Srpski teniser Novak Đoković provodi 343. nedjelju na vrhu plasmana najboljih tenisera. Na ATP listi ima 11.430 bodova, 1.800 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva. Zna se od ranije da je Đoković obezbijedio mjesto na vrhu liste barem do 22. novembra.

Medvedev je imao priliku da, barem na samo jednu sedmicu, zauzme čelo liste da je osvojio masters turnir u Indijan Velsu, ali je njegov pohod na čelo poretka osujetio Bugarin Grigor Dimitrov, sada 21. igrač planete.

Na trećem mjestu ATP liste nalazi se Stefanos Cicipas, a četvrti je Aleksander Zverev.

U prvih deset dogodilo se nekoliko promjena u odnosu na prošlonedjeljnu listu – Rafael Nadal je na petoj poziciji pretekao Andreja Rubljova, koji je eliminisan u trećem kolu Indijan Velsa.

Sedmi je Mateo Beretini, a osmi Dominik Tim. Švajcarac Rodžer Federer ispao je iz prvih deset, sada je 11. sa 3.285 bodova, a njegov pad iskoristili su Norvežanin Kasper Rud, koji je sada deveti, i Poljak Hubert Hurkač, koji je napredovao za dvije pozicije i sada je deseti. I Rudu i Hurkaču ovo su najbolji plasmani karijere.

Najveći napredak ostvario je Britanac Kameron Nori, koji je osvojio Indijan Vels, popravio plasman za 11 mjesta i tako izbio na 15. poziciju liste.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније