Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ R.B. ]

23. 10. 2021. 12:29 >> 12:30

FOKUSIRANA NA AO

Barti završila sezonu, neće braniti titulu na WTA finalu

Prva teniserka svijeta, Australijanka Ešli Barti neće braniti titulu na WTA finalu, pošto je odlučila da ranije završi sezonu.

"Željela sam da vas obavestim da se neću takmičiti ni na jednom turniru do kraja 2021. godine, uključujući i WTA finale u Meksiku. Bila je to teška odluka, ali moram da dam prioritet svom tijelu i oporavku", rekla je danas Barti.

Barti, koja nije igrala još od Otvorenog prvenstva SAD u septembru, rekla je da je sada fokusirana na pripreme za još jedan pokušaj osvajanja Otvorenog prvenstva Australije u januaru.

Ova 25-godišnja teniserka osvojila je pet titula ove sezone, uključujući i trofej na Vimbldonu, i sigurno će sezonu završiti kao broj 1.

Barti je osvojila WTA finale 2019. godine u kineskom Šenženu, prije nego što je prošlogodišnje izdanje tog turnira otkazano zbog pandemoje korona virusa.

Ona je morala da prođe dvije nedjelje karantina kada se vratila u svoj dom u Brizbejnu poslije Ju Es Opena i ne želi da prolazi isto poslije ovogodišnjeg WTA finala koje će se od 10. do 17. novembra održati u Gvadalahari.

"S obzirom na stalne izazove povratka u Kvinslend i uslove karantina, nisam spremna da ugrozim svoje pripreme za januar", rekla je Barti.

Pored druge grend slem titule, Barti je ove godine osvojila titule u Majamiju, Melburnu, Štutgartu i Sinsinatiju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније