Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

S.V. [ Beta ]

25. 10. 2021. 17:23   >>  17:30 1

IŠLI BI U KARANTIN

Australija mijenja pravilo u vezi sa nevakcinisanim teniserima?

Australijske vlasti i organizatori mogli bi da dozvole i teniserima koji se nisu vakcinisali protiv korona virusa da učestvuju na prvom grend slem turniru u sezoni, Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, uz obavezan karantin od 14 dana u određenom hotelu.

Njujork Tajms i mediji u Melburnu prenijeli su danas sadržaj pisma koje je Ženska teniska asocijacija (WTA) poslala svojim članicama, u kome se navodi da potpuno vakcinisani igrači neće morati u karantin, a da bi nevakcinisani morali da odu u izolaciju na dvije nedjelje po dolasku.

To je velika promjena australijskih vlasti u odnosu na prethodnih nekoliko nedjelja, kada je ponavljano da nijedan igrač koji nije primio dvije doze vakcine koje priznaje država, neće moći da igra na Australijan openu, koji je na programu od 17. do 30. januara.

WTA je navela da je poslala pismo kako bi razjasnila lažne informacije o uslovima koje će igrači morati da ispune, a da poslije redovnih razgovora sa Teniskim savezom Australije, ima dobre vijesti.

U pismu se navodi da Teniski savez Australije i dalje radi sa nadležnima na detaljima, a pošto država Viktorija očekuje da će do sljedećeg mjeseca biti vakcinisano 90 odsto odraslih, "uslovi za igrače na Australijan openu će se značajno poboljšati".

Igračima će od 1. decembra biti dozvoljen dolazak u Australiju.

"Svi su bili ohrabreni ublažavanjem restrikcija prošle nedjelje. Optimisti smo da možemo da organizujemo Australijan open u uslovima gotovo kao prije pandemije", navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

Australija se priprema da otvori međunarodne granice prvi put poslije više od 18 mjeseci. To će ići postepno, od države do države počevši od sljedećeg mjeseca i zavisiće od stope vakcinacije širom zemlje. Potpuno vakcinisani će imati manje ograničenja nego oni koji to nisu.

Pojedini igrači, medju kojima i rekorder Australijan opena sa devet titula Novak Djoković, ne žele da otkriju da li su vakcinisani, pošto smatraju da je to privatna stvar. Drugi, medju kojima Britanac Endi Marej, zalažu se za to da vakcina bude obavezna za dobro većine.

Na poslednjem ovogodišnjem grend slem turniru, Ju Es openu koji se završio 12. septembra u Njujorku, gledaoci su morali da budu vakcinisani najmanje jednom dozom kako bi uživo gledali mečeve, ali od igrača to nije traženo.

Čelnici ATP i WTA turnira preporučuju igračima da se vakcinišu, ali to nisu uveli kao obavezu.

Uoči ovogodišnjeg Australijan opena svi igrači su morali u dvonedjeljni karantin i redovno su testirani na korona virus, u sklopu strktnih pravila australijskih vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније