Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

O.Z. [ Beta ]

18. 11. 2021. 18:37   >>  18:41

USPJEH AUSTRALIJANKE

Barti treću godinu zaredom završava kao broj 1

Šampionka Vimbldona, australijska teniserka Ešli Barti treću godinu zaredom završiće kao prva na WTA listi, dok će Čehinja Katerina Sinijakova drugi put biti na vrhu u dubl konkurenciji.

Barti se tako pridružila Sereni Vilijams, Štefi Graf, Martini Navratilovoj i Kris Evert kao jedinim teniserkama koje su tri puta uzastopno godinu završavale kao broj 1.

Ova nedjelja je 95. po redu koju ova 25-godišnja teniserka iz Australije provodi na prvom mjestu WTA liste, a ukupno 102.

Ona je u julu osvojila titulu na Vimbldonu, što je bio njen drugi grend slem trofej u karijeri. Prethodno je 2019. godine osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i ubrzo nakon toga se popela na broj 1 prvi put.

Sinijakova je u srijedu osvojila titulu na WTA finalu u Gvadalahari zajedno sa Barborom Krejčikovom. Ona je i 2018. godinu završila kao prva u dublu sa Krejčikovom.

Njih dvije su osvojile titulu na Rolan Garosu kao i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, što su dvije od pet titula Sinijakove u dublu ove godine.

I Barti je, takođe, ove godine osvojila pet trofeja. Ona se posljednji put takmičila na Otvorenom prvenstvu SAD, a u oktobru je objavila da je završila sezonu i da neće igrati na WTA finalu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније