Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

O.Z.

20. 11. 2021. 23:53 >> 00:04
2

ZAVRŠNI MASTERS

Zverev savladao Đokovića za finale u Torinu

Njemački teniser Aleksandar Zverev igraće u finalu završnog turnira u Torinu, pošto je večeras u polufinalu savladao Novaka Đokovića u tri seta - 2:1 (7:6, 4:6, 6:3).

Rival u borbi za titulu biće mu Danil Medvedev, koji je ranije u toku dana savladao Kaspera Ruda.

Prvi set donio je veliku borbu koja je trajala više od sat vremena. Obojica tenisera su sigurno čuvali svoj servis, a prvu brejk-loptu vidjeli smo tek u 10. gemu.

Pri vođstvu 5:4, Đoković nije iskoristio prvu set loptu na servis svog rivala. U sljedećem gemu imao je Zverev dvije set-lopte, ali ni on to nije iskoristio pa je pobjednik odlučen u taj-breku, koji je pripao Zverevu - 7:4.

Jednako uzbudljivo bilo je i u drugom setu. Teniseri su odlično servirali i nisu dozvoljavali šanse, ali je onda u devetom gemu pri rezultatu 4:4 Đoković napravio veliki pritisak i došao do tri vezane brejk-lopte. Nije ih iskoristio, ali se zato izborio za četvrtu šansu i iskoristio je.

U narednom gemu nova borba, ali i poravnanje Đokovića rezultatom 6:4, pa smo tako otišli u treći set. Činilo se tada da srpski teniser ima plan i igru za preokret, ali to nije bio slučaj.

Treći set donosi znatno bolju igru Zvereva koji je iskoristio svoju šansu. Pri rezultatu 1:2 iskoristio je drugu brejk-loptu i tako zakoračio ka trijumfu. Do kraja seta prepustio je favorizovanom rivalu samo jednu šansu za brejk, ali je i spasio i tako se plasirao u veliko finale.

Finalni meč na programu je sjutra u 14 sati.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније