Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

rts.rs [ M.L.B. ]

16. 01. 2022. 08:48   >>  12:58 61

NAKON PRESUDE

Đoković napustio Australiju, poručio da je razočaran

Vodeći svjetski teniser Novak Đoković napustio je Australiju letom iz Melburna za Dubaji. Australijski sud odbacio je jutros žalbu Novaka Đokovića na ukidanje vize. Najbolji teniser svijeta, nakon te odluke suda, bio je primoran da u najkraćem roku napusti Australiju.

Đoković se prethodno oglasio odmah nakon što je Federalni sud u Australiji odlučio da mu potvrdi ukidanje vize, što podrazumijeva momentalnu deportaciju iz te zemlje.

Novak Đoković je poslije odluke Federanog suda uputio kratko saopštenje u kom se osvrnuo na rezultate današnjeg ročišta, prenosi australijski Ej-Bi-Si njuz.

"Sada ću odvojiti malo vremena da se odmorim i oporavim, prije nego što dam dalje komentare osim ovoga. Izuzetno sam razočaran presudom suda da odbije moju molbu za sudsko preispitivanje odluke ministra da mi ukine vizu, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu", naveo je najbolji teniser svijeta.

Istakao je da poštuje odluku Suda i da će sarađivati sa nadležnim organima u vezi sa njegovim odlaskom iz zemlje.

"Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir koji volim. Žalim igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru. Na kraju, želio bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sugrađanima Srbima na stalnoj podršci. Svi ste mi bili veliki izvor snage", istakao je Đoković.

Пратите нас на

Коментари61

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније