Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Beta [ B.B. ]

16. 01. 2022. 11:45 >> 11:56

TENISKI SAVEZ AUSTRALIJE

Poštuju odluku suda, Đoković zamijenjen Karuzom

Teniski savez Australije saopštio je danas da poštuje odluku Saveznog suda u vezi sa ukidanjem vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću.

Tročlano vijeće Saveznog suda jednoglasno je danas odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize, pa će on biti deportovan iz Australije i neće braniti titulu na Australijan openu u Melburnu.

Đoković je bio branilac titule i prvi nosilac, a u žrebu će ga zamijeniti laki luzer - italijanski teniser Salvatore Karuzo. Karuzo je 150. igrač svijeta i prvom kolu igraće protiv srpskog tenisera Miomira Kecmanovića, 78. na ATP listi.

Prema pravilima grend slem turnira, laki luzer - teniser koji je izgubio u finalu kvalifikacija, zauzeće poziciju prvog nosioca.

"Očekujemo tijesan i uzbudljiv Australijan open i želimo mnogo sreće svim igračima", navodi se u saoopštenju.

Odluku o ukidanju vize donio je ministar za imigracije Aleks Hok, jer bi po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Đoković bi na Australijan openu trebalo da pokuša da osvoji rekordni 10. trofej na tom turniru i rekordnu 21. grend slem titulu.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedjeljak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније