Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

27. 01. 2013. 14:12 >> 14:14
2

Australian Open

Novakov „het-trik“

Novak Đoković nastavlja da piše istoriju svjetskog tenisa. Srpski teniser je u finalu Australian opena pobijedio Endija Mareja sa 3:1 u setovima – 6:7,7:6,6:4,6:2 i došao do šestog Gren slema, a četvrtog na Australian openu.

Đoković je postao prvi igrač u Open eri, koji je osvojio tri uzastopna Grend  slema u Australiji. Đoković nije dobro odigrao prva dva seta, ali i pored toga, oba su bila neizvjesna. Prvi reket svijeta nivo igre podiže u posljednja dva seta.

Prvi set je bio potpuno izjednačen, pa je odlučivao taj-brek. Marej je odmah poveo 4:0 i dilema nije bilo. Đoković je tek od polovine drugog seta, počeo da igra bolje, i dobija ga, takođe, u taj-breku 7:3, čime je izjednačio rezultat na 1:1 u setovima.

Odlučujući momenat u trećem setu, dogodio se u osmom gemu, kada je Đoković oduzeo servis protivniku, poveo 5:3 i u narednom završio posao.

U četvrtom setu Đoković je izvanrednom igrom poveo sa 4:1, nakon čega se Britanac praktično predao. Na meč loptu Đokovića, Olimpijski šampion je poslao loptu u mrežicu, pa je veliko slavlje srpskog tenisera i njegovih navijača moglo da počne.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније