Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

21. 01. 2014. 14:32 >> 14:53
1

ČESTITKE VAVRINKI

Đoković: Bio je bolji , zaslužio je pobjedu

Nakon što se poslije više od četiri borbe sa Stanislasom Vavrinkom oprostio od titule na Australijan Openu, Novak Đoković je čestitao Švajcarcu na pobjedi.

Vavrinka je uspio u maratonskom meču da dođe do pobjede na 'Rod Lejver Areni' (2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7) i tako prekinuo Đokovićev niz pobjeda u Melburnu.



Srpski teniser poražen je na terenu na kojem je ostvario najviše uspjeha u svojoj karijeri.

"Sten je iskoristio svoje prilike i pokazao mentalnu snagu. Bio je bolji i apsolutno je zaslužio pobjedu. On zna kako se igra u najvećim mečevima", rekao je nakon poraza Đoković.

"Ovo je teren na kojem sam doživio najviše uzbuđenja u svojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri. Rod Laver Arena, volim taj teren. Naravno da sam razočaran, ali sjutra je novi dan i ja se moram pomiriti sa činjenicom da ne mogu pobijediti u svakom meču", dodao je sada već bivši šampion Australijan opena.

On je do sada četiri puta osvajao prvi Gren slem sezone. Kako je istakao, ponosan je na svoje uspjehe u Australiji.

"Moram da budem ponosan na ono što sam uradio u karijeri, posebno na ovom turniru. Ovo je definitivno moj najuspješniji turnir", zaključio je Đoković.

Čestitke Vavrinki uputio je i njegov zemljak Rodžer Federer, preko svog Tviter profila.

"Zaslužena pobjeda za Stena", napisao je Federer, sa haštagovima 'nikad ne odustaj', 'kakav meč', presrećan'.


Vavrinka: U najboljoj formi, Đoković je bolji od mene

Nakon sjajne pobjede protiv favorizovanog Đokovića, oglasio se i Vavrinka. Nije krio oduševljenje, ali pokazao je poštovanje prema rivalu.

"Kada Novak igra svoj najboji tenis, ja ne mogu da mu pariram, tu nema sumnje. Prošle godine smo isto odigrali pet setova, bio sam blizu, ali nijesam mogao do trijumfa", kazao ej vavrinka, koji će u polufinalu igrati protv Tomaša Berdiha.

"Sada idem da se odmorim. Napraviću ledenu kupku i pruštiću sebi dug odmor. Berdih je odličan i opasan teniser, servira i igra sa osnovne linije", dodao je Švajcarac.

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније