Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

22. 01. 2014. 08:38 >> 08:38

AUSTRALIAN OPEN

Radvanjska i Cibulkova u polufinalu

Poljakinja Agnješka Radvanjska i teniserka iz Slovačke Dominika Cibulkova igraće u polufinalu Australijan Opena.

Radvanjska je u četvrtfinalu bila bolja od dvostruke šampionke Viktorije Azarenke 6:1, 5:7, 6:0.



Radvanjska je odigrala sjajan meč, u više navrata oduševila potezima i zasluženo došla u poziciju da se bori za finale. U prvom setu nije imala problema, Azarenka je mnogo griješila, a tokom cijelog meča vidljiva je bila nervoza kod Bjeloruskinje, koja je na kraju imala 47 neiznuđenih grešaka.

Krenulka je Radvanjska dobro i u drugom setu, napravila brejk za 3:2, ali je nakon toga Azarenka podigla nivo igre, vezala osam poena, da bi do kraja seta protivnici oduzela još jedan servis i došla do izjednačenja u setovima.

U odlučujućem setu Azarenka je prva servirala, imala prednost od 40:15, ali se Radvanjska izvukla i napravila brejk. Do kraja meča, Poljakinja je odigrala bez greške i zasluženo se, iz petog pokušaja prošla, plasirala među četiri najbolje.

Za plasman u finale, igraće protiv Dominike Cibulkove, koje je bila ubjedljiva protiv Rumunke Simonu Halep 6:3, 6:0.



I Cibulkova je odigrala sjajan meč, mnogo se potrošila protiv Marije šarapove, ali je pokazala da je u Melburn došla odlično fizički pripremljena. Slovakinja je tokom cijelog duela bila dominantna, a do pobjede je došla za tačno sat vremena.

Plasman u polufinale je najbolji uspjeh za Cibulkovu na Australijan Openu, a sudeći kako su Slovakinja i Radvanjska igrale danas sigurno će borba za finale biti jako uzbudljiva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније