Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

26. 01. 2014. 12:15 >> 16:23
4

PRVI GREND SLEM

Vavrinka osvojio Australian open

Švajcarac Stanislac Vavrinka osvojio je Australian open pobjedom nad prvim nosiocem Rafaelom Nadalom sa 3:1 (6:3,6:2,3:6,6:3).

Vavrinki je to prvi Grend slem trofej u karijeri, a današnji nastup bilo mu je i prvo finale na najvećim turnirima. Vavrinka je pobijedio Nadala nakon dva sata i dvadeset minuta igre.

Vavrinka je na meču oduzeo pet servisa Nadalu, dok je Španac iskoristio dvije brejk šanse.

Švajcarac je lako osvojio prvi set, a u drugom se Španac požalio na povredu leđa. Nakon toga Vavrinka je poveo sa 2:0 nula u setovima. Nadal je bolje zaigrao u trećem setu, a za njegovo osvajanje bio mu je potreban samo jedan brejk.

Vavrinka je u četvrtom setu zaigrao mnogo bolje, i do konačne pobjede je došao nakon što je Nadalu dva puta oduzeo servis.

Švajcarac će od pobjede inkasirati dva miliona i 650 hiljada australijskih dolara, dok će Nadal zaraditi milion i 325 hiljada dolara.

Nadal će i pored poraza u finalu povećati prednost nad Novakom Đokovićem, jer Srbin nije uspio da odbrani prošlogodišnju titulu.  Vavrinka je ranije u četvrtfinalu Melburna bio bolji od Đokovića.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније