Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

23. 02. 2014. 18:00 >> 18:01

TURNIR U RIO DE ŽANEIRU

Nadal se izvukao protiv Anduhara

Rafael Nadal i njegov sunarodnik Pablo Anduhar odigrali su sjajan meč u polufinalu turnira u Rio de Žaneriu, ali se svjetski broj jedan plasirao u borbu za trofej, iako je bio na ivici poraza - 2:6, 6:3, 7:6 (10).

Anduhar je sigurno prikazao jednu od najboljih partija u karijeri i malo mu je nedostajalo da napravi istinski podvig.

Kako je Španac tokom karijere osvajao samo turnir u Kazablanki (2011. i 2012. godine), a igrao finala u Bukureštu (dva puta) i Štutgartu, pobjeda nad Nadalom bi sigurno bila nešto što bi pamtio kao da je osvojio trofej.

Od početka polufinalnog okršaja u Riju, 40. teniser svijeta je diktirao ritam. Već u prvom gemu je napravio brejk, a Nadal ne da nije mogao da uzvrati, nego je u sedmom gemu opet ispustio svoj servis, pa je Anduhar sa 6:2 napravio korak ka finalu.

Velika borba vodila se i u drugom setu, ali je Rafa zaigrao daleko bolje i prelomio ga u svoju korist. Napravio je brejk u četvrtom gemu, odmah ga i potvrdio vođstvom od 4:1 i odveo meč u dramatičnu završnicu.

Najbolji teniser svijeta bio je na ivici brejka dva puta u trećem setu, ali je ipak prvi uspio da oduzme servis rivalu, da bi Anduhar odmah uzvratio istom mjerom, izjednačio na 4:4 i odluku o finalisti odložio za taj-brejk.

Tamo je stalno pritiskao favorizovanog sunarodnika, imao čak i dvije meč lopte (7:6 i 9:8), ali je Nadal znao da se izvuče i četvrtu meč loptu u taj-brejku pretvori u kartu za finale.

U borbi za trofej igraće protiv Aleksandra Dolgopolova, koji je neočekivano bio bolji od Davida Ferera sa 6:4, 6:4.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније