Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 02. 2014. 09:38 >> 09:39

ATP RIO DE ŽANEIRO

Nadal došao do 62. titule u karijeri

Prvi reket svijeta, Rafel Nadal, nije dozvolio iznenađenje u finalu ATP turnira u Rio de Žaneiru. Španac je u dva seta, 6:3, 7:6, i nakon jednog sata i 41 minuta igre savladao 54. igrača planete Aleksandra Dolgopolova.

To je bilo 88. finale u karijeri za Nadala, u kojem je stigao do 62. titule u karijeri, a 43. na zemlji.

 

Za razliku od polufinala, kada je spašavao meč lopte protiv zemljaka Pabla Anduhara, Nadal protiv ukrajinskog tenisera nije imao većih problema. Prvi set je dobio zahvaljujući jednom brejku, kada je poveo 4:1 gemovima.

Na startu drugog seta odmah je napravio brejk, potom je kod rezultata 5:4 servirao za pobjedu, ali se Dolgopolov izvukao, pa se pobjednik morao odlučiti u taj-brejku. Ipak, nije bilo dileme, Nadal je došao do pobjede iako je Dolgopolov napravio dva mini brejka.

Ukrajinac je ima više nego duplo vinera, 34 naspram 16 Nadalovih, ali zato je i mnogo više griješio. Meč je završio sa 27 neiznuđenih grešaka, dok ih je Nadal imao svega sedam.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније