Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

04. 03. 2014. 09:15 >> 09:19

BIVŠA BROJ 1

Devenportovoj mjesto u teniskoj Kući slavnih

Trostruka Gren slem šampionka, bivša američka teniserka Lindzi Devenport, izabrana je danas u Međunarodnu tenisku Kuću slavnih. Ceremonija će biti održana u julu, u Njuportu, Road Ajlend.

Devenport je osvojila US Open 1998., Vimbldon 1999. i Australijan Open 2000., a okitila se i zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama 1996. pred svojim navijačima u Atlanti. Tri puta je osvajala Fed kup, a jednom Hopman kup.

Kao većina igrača iz Sjeverne Amerike, nije previše voljela da igra na šljaci na Rolan Garosu, a na prvom mjestu WTA liste je provela 98 nedjelja.

Devenport, koja sada ima 37 godina, na konferenciji na kojoj je objavljeno da je novi član Kuće slavnih, svoj život je opisala kao trilogiju - djetinjstvo i odrastanje, potom teniserska karijera i sada materinstvo.

Osim nje, u Kuću slavnih izabrani su i petostruka osvajačica paraolimpijskih medalja Šantal Vandierendonk i trener Nik Bolitijeri.

Bolitijeri je trenirao 10 tenisera i teniserki koji su svojevremeno bili prvi na ATP, odnosno WTA listi - Andrea Agasija, Džima Kurijera, Moniku Seleš i Borisa Bekera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније