Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 03. 2014. 08:32 >> 08:34

MUČIO GA ŠTEPANEK

Nadal izbjegao eliminaciju

Najbolji teniser svijeta Rafael Nadal izbjegao je eliminaciju na startu Mastersa u Indijan Velsu, turniru koji možete pratiti na RTCG 2.

 

Prvi reket planete je izgubio prvi set i dozvolio rivalu tri brejk lopte na 2:3 u trećem, ali se vratio iz nokdauna i posle skoro dva i po sata borbe savladao Radeka Štepaneka sa 2:6, 6:4, 7:5.

Nadal će u trećem kolu Indijan Velsa igrati protiv 28. nosioca Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Štepanek je odlično odigrao prvi set, već u drugom gemu napravio brejk i to pretvorio 3:0, a onda se odbranio od ataka Španca u sledeća dva svoja servis gema kada je spasao po dvije brejk lopte.

Čeh u osmom gemu koristi otvoreniju igru najboljeg tenisera svijeta i iz trećeg pokušaja pravi novi brejk za 6:2. Uslijedio je drugi set u kojem su oba tenisera minimalni rizikovala i fokusirala se na svoj servis.

Nadal uspijeva da nadigra rivala u jednom gemu i iskoristi jedinu brejk šansu u setu, a onda sigurnim servisom ga dobije sa 6:4.

U trećem setu su obojica slabije servirala, Nadal je odmah napravio brejk, ali je Štepanek ekspresno uzvratio. Nadal je bio na koljenima u šestom gemu jer je Čeh stigao do 40:0 na servis Španca, ali je on uspeo da se vrati iz nokdauna i izjednači na 3:3.

To je podiglo samopouzdanje Nadalu koji je do kraja seta perfektno servirao, a onda konačno dočekao pad koncentracije rivala i posle četiri brejk lopte oduzeo mu servis za 6:5, i na kraju stigao do velike pobede.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније