Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 03. 2014. 01:59 >> 02:48

BRANITELJKA TITULE

Indijan Vels: Kraj za Šarapovu

Masters u Kaliforniji može postati jedan od najnepredvidljivijih turnira u istoriji. Nakon Viktorije Azarenke, Angelike Kerber i Sare Erani, takmičenje na Indijan Velsu završila je i prošlogodišnja šampionka Marija Šarapova.

Bolja od Ruskinje bila je 22-godišnja Kamila Đorđi iz Italije, koja je rangirana iznad 70. mjesta na WTA listi, ali ima potencijala da se u skorije vrijeme probije u prvih 20.

Obje teniserke su napravile mnogo duplih servis grešaka, mučile su se da pogode polje, ali Đorđi je imala manje neiznuđenih grešaka, i tako stekla prednost u odnosu na 4. teniserku svijeta.

Na kraju, Šarapova je imala samo 16 vinera, a 58 neiznuđenih grešaka, Đorđi 48, ali Italijanka 24 vinera, dovoljno da osvoji 100 poena od ukupnih 195 na meču i odnese pobjedu.

Đorđi se nije uplašila renomea protivnice, takav pristup joj je i donio pobjedu od 6:3 4:6 7:5. Dva puta je servirala za meč, prvi put nije uspjela pri rezultatu 5:4 u gemovima, ali zato je nakon uzvraćenog brejka umirila ruku za siguran servis gem.

Meč je trajao sat i 36 minuta.

Nije ovo prvi put da Đorđi iznenadi favoritkinju. Prošle godine na US Openu izbacila je Karolinu Voznijacki, što joj je bila prva pobjeda nad igračicom iz Top 10.

U sljedećem kolu je čeka sunarodnica Flavija Peneta, koja je bila bolja od Australijanke Samante Stosur.

Šarapova će nakon poraza biti sedam teniserka svijeta, što je njen najgori plasman od ljeta 2011., a ove godine, još nije igrala finale nekog turnira.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније