Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 03. 2014. 08:54 >> 08:56

INDIJAN VELS

Dolgopolov izbacio Nadala!

Ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov fenomenalnom partijom izbacio je prvog tenisera svijeta Rafaela Nadala, u trećem kolu Indijan Velsa, prvog Mastersa sezone kojeg možete pratiti na RTCG 2.

 

Dolgopolov je odigrao fenomenalan meč, i zasluženo dobio Nadala sa 2:1 (6:3,3:6,7:6).

Od prvog poena na meču vidjelo se da je Ukrajinac riješen da zabilježi prvu pobjedu u šestom meču sa španskim teniserom i zakaže meč sa Italijanom Fabiom Fonjinijem, koji je izbacio Gaela Monfisa.

Početak meča bio je znatno drugačiji od onih koje obično igra Nadal. Oduzeo je servis protivniku, ali je tu prednost momentalno ispustio. Viđena su još dva uzastopna brejka, da bi teniser koji servira uzeo prvi gem tek za 3:2.

Igralo se bez brejka do rezultata 4:3 za Dolgopolova, koji je tada ponovo napao i snažnim i bekhend dijagonalama obezbijedio sebi brejk loptu. Iskoristio je i došao na korak od seta. Sigurnim servisima osvojio je nova četiri poena i poveo sa 1-0.

Osvajanjem prvog dijela igre Ukrajinac kao da se malo izduvao, što je Rafa iskoristio i u šestom gemu došao do brejka koji je sačuvao i posle nešto više od sata igre, izjednačio na 1-1.

Tada se činilo da će, kao mnogo puta do sada, Španac preuzeti kontrolu i mirno privesti meč kraju. Međutim, desilo se potpuno suprotno, Dolgopolov je zaigrao kao u transu i prosto izluđivao mnogo jačeg rivala.

Vrlo brzo je poveo sa 5:3 i stigao do prilike da servira za meč, kada je, po ko zna koji put u karijeri posustao i praktično poklonio gem Špancu. Četiri lake lopte izbacio je daleko u aut i već je bilo 5:5. Mnogi su tada pomislili da je momentum ponovo na strani najboljeg tenisera svijeta, ali ne i Dolgopolov.

Brzo se stabilizovao, vratio agresivnoj igri što mu je donelo taj brejk, u kome je slavio sa 7:5 i došao do prve pobjede nad Nadalom.

Nadal je inače na prethodnom turniru koji je igrao u Riju, pobijedio Dolgopolova u finalu.

Pogledajte najbolje poena meča:

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније