Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

14. 03. 2014. 09:37 >> 09:42

INDIJAN VELS

Federer za finale sa Dolgopolovim

Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je savladao Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 7:5, 6:1.

Federer je došao do još jedne lake pobjede, mada se Anderson dobro držao u prvom setu.

Južnoafrikanac je došao do prve brejk lopte na meču, ali je Federer tu šansu anulirao preciznim servisom. Od tog trenutka, Rodžer je bio mnogo opasniji na servis protivnika, a već u narednom gemu propustio je četiri brejk šanse, od toga tri vezane.

Federer je bio bolji, a Anderson je popustio i u 12. gemu gubi gem na svoj servis bez osvojenog poena i Rodžer osvaja prvi set. 

Anderson, koji je prethodno pobijedio Federerovog zemljaka Vavrinku, potpuno je "pao" pa je u drugom setu Federer brzo završio posao. Za pobjedu mu je trebalo samo 71 minut igre. 

Švajcarac će se, u borbi za plasman u finale, sastati sa Aleksandrom Dolgopolovom, koji je u dva seta izbacio Miloša Raonića., rezultatom 6:3, 6:4.

U duelu sa Raonićem, Dolgopolov je igrao briljantno, a naročito mu je bio impresivan ritern u drugom setu, kojim je uspio da vrati nekoliko ’bombi’ rođenog Podgoričanina, iz prvog servisa.

Prvi set odlučen je u drugom gemu, kada je Dolgopolov napravio jedini brejk, a do kraja seta nije bilo nijedne brejk šanse.

Mali pad Ukrajinac je doživio početkom drugog seta, pa je Raonić poveo sa 3:1. Ipak, Dolgopolov se budi i, uprkos silnim propuštenim šansama, uspijeva brzo da vrati brejk.

Ključni je bio sedmi gem, kada je Dolgopolov od 40:0 za Raonića napravio novi brejk. U preostala dva gema na svoj servis izgubio je samo dva poena i zasluženo se plasirao dalje za 80 minuta igre.

U petak se igraju i ostala dva četvrtfinalna meča - sastaju se Đoković – Beneto i Izner – Gulbis.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније