Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

17. 03. 2014. 00:29   >>  00:46 1

MASTERS (INDIJAN VELS)

Đoković nakon preokreta i drame do pehara

Novak Đoković je osvojio titulu na turniru iz Masters 1000 serije u Indijan Velsu, pošto je u finalu nakon preokreta i drame u trećem setu savladao svog velikog rivala Rodžera Federera sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:3). Srpskom teniseru je ovo prva titula u 2014. i ukupno 17. na turnirima Masters serije.

Đoković je djelovao potpuno indisponirano na startu meča, što je Federer iskoristio i lagano došao do 3:0. Đoković je potom, koliko-toliko ušao u ritam, osvojio je dva gema na svoj servis, ali Švajcarac nije dozvolio preokret i bez većih poteškoća je sačuvao stečenu prednost – 5:2. Federer je u posljednjem gemu, odličnim servisima bez izgubljenog poena došao do seta - 6:3. 

Federer je u drugom setu počeo da griješi, pa je Đoković u osmom gemu došao do dvije vezane brejk lopte. Prvu je Federer spasio asom, ali je srpski teniser iskoristio drugu – 5:3. 

U narednom gemu je uz malo problema Đoković potvrdio brejk I došao do izjednačenja u setovima – 6:3. 

U odlučujućem setu je prvi do brejka opet došao Đoković I to vrlo rano, u trećem gemu 2:1.Uz dosta napora je sačuvao svoj servis,  a zatim su teniseri lako čuvali svoj servis do rezultata 5:4. Đoković je servirao za meč, ali je Fedeks odigrao gotovo savršen gem i izjednačio na 5:5, a nošen takvom igrom lako poveo 6:5. Đoković je izjednačio, pa je taj-brejk odlučio pobjednika.

Srpski teniser je odmah poveo 3:0, potom i 5:1 i rutinski priveo meč kraju, za konačnih 7:6 (7:3), odnosno 2:1 u setovima.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније