Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 05. 2014. 09:18   >>  09:20 1

TUŽNA VIJEST

Preminula Elena Baltača

Nekada najbolja teniserka Velike Britanije Elena Baltača umrla je od raka jetre u 30. godini.

 

Baltača je rođena u Ukrajini, odrasla je u Škotskoj, a u martu ove godine otkrila je da se bori sa opakom bolešću.

Ona je bila najbolja britanska teniserka skoro tri godine, a povukla se iz tenisa u novembru 2013. godine.

„Slomljeno mi je srce zbog gubitka prelijepe, talentovane i odlučne Bali“, rekao je njen suprug Nino Severino koji je bio i njen trener.

Baltača je saznala za rak jetre sredinom januara ove godine, dva mjeseca nakon što se povukla iz profesionalnog tenisa i samo nekoliko nedjelja nakon venčanja.

„Ona je bila nevjerovatna osoba, dodirnula je toliko ljudi“, dodao je Severino.

Njoj je dijagnostifikovano oboljenje jetre sa 19 godina. Pored te bolesti i mnogobrojnih povreda Baltača je 2005. i 2010. igrala treće kolo Australijan opena kada je i stigla do najboljeg plasmana u karijeri (49. mjesto).

Osvojila je 11 titula, igrala je i treće kolo Vimbldona 2002. godine, a bila je i dio Fed kup tima Velike Britanije tokom 11 godina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније