Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

22. 06. 2014. 16:49 >> 16:50

PRATITE NA TVCG

Sjutra počinje Vimbldon

Nezvanično prvenstvo svijeta u tenisu - treći ovosezonski Gren slem turnir Vimbldon, nezvanično prvenstvo svijeta, počeće sjutra u Londonu. I ove godine, mečeve sa "Old Ingland klaba" možete pratiti na Televiziji Crne Gore.

Titulu šampiona braniće Britanac Endi Marej i Francuskinja Marion Bartoli.

Londonski turnir ima 137 godina dugu tradiciju, a prvi pobjednik 1877. godine bio je Spenser Gor.

Vimbldon je ostao vjeran tradiciji igranja na travnatoj podlozi, iako se godišnje oko deset odsto turnira igra na travi.

Najviše uspjeha na Vimbldonu u konkurenciji tenisera imali su Pit Sampras i Vilijam Renšou, koji su trofej osvajali po sedam puta, dok je kod teniserki rekorderka Martina Navratilova, sa devet pobjeda na nezvaničnom prvenstvu svijeta.

 

Na dva ovosezonska Grend slem turnira, Otvorenom prvenstvu Australije i Rolan Garosu, titule su osvojile Kineskinja Na Li i Rumunka Simona Halep u konkurenciji teniserki, dok su kod tenisera trofeji pripali Švajcarcu Stanioslasu Vavrinki i Rafaelu Nadalu.

Za prvog nosioca kod tenisera imenovan je Đoković, a teniserki Serena Vilijams.

Ukupni nagradni fond ovogodišnjeg Vimbldona iznosi 25 miliona britanskih funti.

U obje konkurencije pobjednicima će pripasti po milion i 760 hiljada funti.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније