Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 07. 2014. 20:28 >> 22:55
2

SENZACIJA NA VIMBLDONU

Australijski tinejdžer eliminisao Nadala!

Prvi reket svijeta, Rafel Nadal, završio je takmičenje na Vimbldonu već u osmini finala. Za najveće iznenađenje turnira zaslužan je australijski tinejdžer Nik Kirgios, koji će se za mjesto među najbolja četiri boriti sa Milošem Raonićem, koji je ranije danas obezbijedio plasman u četvrfinale. Takođe, Stanislas Vavrinka i Rodžer Federer zakazali su švajcarski duel u narednoj rundi.

Kirgios se u četvrtfinale najprestižnijeg turnira na svijetu plasirao trijumfom od 3:1, u setovima 7:6 (7:5), 5:7, 7:6 (7:5), 6:3.

Iako je cijeli svijet očekivao laganu pobjedu Nadala, Australijanac je dokazao da je spreman da se susprostavi Špancu, osvojivši taj-brejk prvog seta.

Nadal je brzo odgovorio, riješio drugi set u svoju korist uprkos sjajnim udarcima mladog Kirgiosa. U narednom setu, 19-godišnjak nije podlegao pritisku, već je snažnim servisima i agresivnom igrom primorao Nadala da odigra još jedan taj-brejk, koji je, kao i prvi, pripao Australijancu.

Nadalov otpor slomljen je još jednom u četvrtom setu, kada je Kirgios napravio brejk, prednost je čuvao do kraja meča i tako ispisao svoje ime u stranice vimbldonske istorije.

Kirgios će u četvrfinalu igrati protiv osmog nosioca turnira, Miloša Raonića.

 

Kirgios as servisom stavio tačku na najveću pobjedu u karijeri:

A možda je napravio i potez godine. Pogledajte sjajan poen 19-godišnjeg Kirgiosa:

 

Raonić prvi teniser iz Kanade u četvrfinalu Vimbldona

Kanadski teniser crnogorski korijena Miloš Raonić izborio je plasman u četvrtfinale Vimbldona savladavši najboljeg japanskog tenisera Keija Nišikorija iako je izgubio prvi set, rezultatom 4:6, 6:1, 7:6, 6:3.

 

Nišikori je osvojio prvi set zahvaljujući brejku, ali je Raonić odmah uzvratio u sljedećem, oduzevši servis rivalu dva puta.

Oba igrača bili su sigurni na svojim servisima u trećem setu, iako je Kanađanin bio blizu brejka. Ipak, bolju igru Miloš je krunisao u taj-brejku, u kojem je napravio dva mini brejka.

Slično je bilo i u posljednjem setu, u kojem je Raonić uspio da napravi krucijalni brejk, koji mu je omogućio da se prvi put plasira u četvrtfinale Gren slema na travi.

Slijedi švajcarski okršaj

U četvrfinalu gledaćemo švajcarski duel između Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

 

Federeru je trebalo nešto malo preko sat vremena da savlada Tomija Robreda i obezbijedi mjesto među osam najboljih. Sedmostruki šampion Vimbldona slavio je na terenu broj 1 protiv Španca sa 3:0 u setovima - 6:1, 6:4, 6:4.

Federer je prvi set dobio ubjedljivo, prepustio je Robredu samo jedan gem, ali je Španac u drugom bio nešto bolji, iako nije na protivnikov servis osvojio nijedan bod.

Najuzbudljivije bilo je u trećem setu, oba tenisera su čuvala svoje servis gemove, ali Robredo je popustio i napravio grešku na mreži iz forhenda, što je omogućilo Fedeksu da dođe do odlučujućeg brejka. Španski teniser je imao priliku da vrati brejk pri rezultatu 5:4, ali nije uspio da izjednači, jer je Federer ubrzo iskoristio treću meč loptu.



Peti nosilac turnira u Londonu, Stanislas Vavrinka, okršaj sa trofejnim zemljakom izborio je pobjedom, takođe nad španskim igračem, Felisijanom Lopezom, nakon tri duga seta, od kojih su dva završena u taj-brejku.

Osvajač prvog Gren slema sezone, slavio je rezultatom 7:6 (7:5), 7:6 (9:7), 6:3.

U prva dva seta, oba tenisera dominirala su na servisu, brejkova nije bilo, a iz 'dodatnih gemova' kao pobjednik je izlazio Vavrinka. U prvom, do vođstva je došao nakon tri set lopte, a prije toga je morao da spašava jednu set loptu Lopeza.

Vavrinka, koji je, kao i Raonić, izborio svoje prvo vimbldonsko četvrtfinale, u trećem setu je uspio da oduzme servis protivniku, a meč je završen prepiranjem dvojice tenisera dok su se rukovali na mreži.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније