Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 07. 2014. 16:38 >> 16:39

SAVLADALE NJEMICE

Bušar i Halep za finale Vimbldona

Kanađanka Eženi Bušar i Rumunka Simona Halep boriće se za prolaz u finale Vimbldona nakon što su u preostala dva četvrfinala savladale Njemice Anđeliku Kerber i Sabinu Lisicki.

Bušar je plasman u svoje treće uzastopno Gren slem polufinale izborila pobjedom u dva seta nad Kerber - 6:3, 6:4.

Dvadesetogodišnja teniserka iz Kanade spasila je četiri brejk lopte u prvom setu, što joj je dalo krila da dođe do velike prednosti.

Drugi set otvorila je odlično, napravila dva brejka i povela 4:1 u gemovima. Njemica je uspjela da vrati jedan brejk, ali Bušar je ostala koncentrisana i sigurnim servisima do kraja meča izborila plasman među četiri najbolje.

Kerber očigledno nije uspjela da se oporavi od iscrpljujućeg meča sa Marijom Šarapovom. Bušar je kontrolisala igru sa osnovne linije, imala 29 vinera naspram 20 grešaka i zasluženo slavila.

Iako je do pobjede došla u dva seta, Bušar je priznala da je teško došla do trijumfa.

"Definitivno, buila je to iscrpljujuća borba. Nekoliko puta sam igrala protiv Kerber i uvijek je bilo teško. Znala sam da na kraju ne smijem da se opustim, ostala sam pribrana i igrala svoju igru", kazala je za Bi-Bi-Si Bušar.

Simona Halep se nije mnogo mučila sa Sabinom Lisicki, prošlogodišnjiom finalistkinjom Vimbldona. I ovo četvrtfinale riješeno je nakon dva seta - 6:4, 6:0.

 

Početak meča nije nagovještavao laganu pobjegu Rumunke. Lisicki je povela 4:1 u gemovima, ali je potom treća nositeljka, koja je nedavno igrala finale Rolan Garosa, osvojila pet uzastopnih gemova i tako sovjila prvi set.

U drugom setu Halepova je bila dominantna i protivnici nije prepustila nijedan gem.

Ipak, nakopn meča, rumunska teniserka je izjavila da ubjedljiv rezultat ne reflektuje borbu na terenu.

"Nije bilo lako kao što je izgledalo. Slabo sam ušla u meč, ali sam kasnije preuzela kontrolu. Igrala sam najboplje što sam mogla i uživala sam u svakom momentu na Centralnom terenu. Srećna sam što sam pobijedila u dva seta i što ću odmornija ući u naredni meč", kazala je Halep.

U drugom polufinalu sastaju se dvije Čehinje – Lusi Safarova i šampionka iz 2011. Petra Kvitova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније