Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

03. 07. 2014. 18:06 >> 18:13

VIMBLDON

Bušar i Kvitova u finalu

Kanađanka Eženi Bušar plasirala se u finale Vimbldona, pošto je savladala Rumunku Simonu Halep sa 7:6 (5), 6:2. Protivnica u finalu biće joj Čehinja Petra Kvitova koja je bila bolja od sunarodnice Lusi Safarove takođe u dva seta - 7:6(6), 6:1.

Kanađanka je tako nakon polufinala Australijan opena i Rolan Garosa, Eženi napravila korak dalje i došla do finala na Grend slem turniru.

Rumunka bolje počela meč, napravila brejk za 2:1, ali je Bušar ekspresno izjednačila Kanađanka.  Prvi set je odlučio taj-brejk. Halep je imala prednost 4:2, ali je Bušar preokrenula na 6:4 i drugu set loptu iskoristila za vođstvo u setovima.

U nastavku, Bušar je sa dva brejka najavila trijumf, a tek šestu meč loptu je iskoristila za najveći uspjeh u seniorskoj karijeri.

U duelu Čehinja, ispostavilo se da je prvi set prelomio susret. Kvitova je na startu napravila brejk, ali Safarova se nije lako dala.

Uspjela je da izjednači na 2:2, onda da u taj-brejku nadoknadi 1:3 i dođe do 5:5, ali ipak, u finišu je Kvitova bila bolja i najavila trijumf.

Kvitova se onda razigrala u drugom setu, u kojoj je protivnici prepustila samo jedan gem, pa je tako prošla u finale.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније