Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 07. 2014. 16:23 >> 19:00

FURIOZNA ČEHINJA

Kvitova osvojila drugu titulu na Vimbldonu

Čehinja Petra Kvitova drugi put u karijeri osvojila je trofej najprestižnijeg turnira na svijetu, pobijedivši danas u finalu Kanađanku Eženi Bušar, rezultatom 6:3, 6:0.

Kvitova je ponovila uspjeh iz 2011, kada je osvojila prvu titulu, dok je mladoj Bušar ovo bilo prvo Gren slem finale u karijeri.

Češka teniserka, koja je bila šesta nositeljka turnira, odlično je ušla u meč i odmah povela sa 3:1 u gemovima u prvom setu, najviše zahvaljujući sjajnim udarcima sa osnovne linije.

Potom je protraćila tri brejk lopte, ali je malo kasnije uspjela da odzme servis protivnice, za vođstvo od 5:2.

Bušar je uspjela da ribrejkom ostane u setu, ali Kvitova je već u narednom gemu napravila još jedan brejk i osvojila set - 6:3.

U drugom setu, Kvitova je bila nemilosrdna, brzo je došla do 4:0 u gemovima, a potom i do šest vezanih gemova za ubjedljiv trijumf, za samo 57 minuta igre.

 

Dvije teniserka prije današnjeg duela sastale su se samo jednom, prošle godine na turniru u Torontu. I tada je Čehinja slavila u dva seta - 6:3, 6:2.

Kvitiva će se od ponedjeljka vratiti na 4. mjesto WTA liste, dok će Bušar prvi put ući među najboljih 10 i postati najbolje rangirana Kanađanka ikad.

Sjutra je na programu finale u muškoj konkurenciji, za trofej će se boriti Novak Đoković i Rodžer Federer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније