Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

17. 07. 2014. 09:26 >> 09:27

IZBOR ESPN-A

Nadal najbolji teniser svijeta

Iako je Novak Đoković osvajanjem titule na Vimbldonu preuzeo i lidersko mjesto na ATP rang listi, za najveći američki sportski medij, ESPN, najbolji teniser na planeti je Rafael Nadal, kome je i dodijeljena nagrada koja se tako zove.

 

Od 2001. ESPN svoje "ESPY" nagrade dodjeljuje ljeti, a za razliku od dotadašnjeg sistema, po kome se gledalo šta su sportisti uradili u prethodnoj kalendarskoj godini, sada članovi "žirija" (glasanje je u vidu internet ankete) prate godišnji učinak od juna do juna.

Nadal je nedavno na svom Fejsbuk profilu napisao da je ponosan što je ponovo nominovan za najboljeg tenisera, a sada će vjerovatno biti i presrećan.

I, poslije dvije uzastopne nagrade Novaku Đokoviću za najboljeg tenisera svijeta, ESPN je riješio da nagradi Nadala, koji je tako stigao Srbina po broju tih priznanja (2), a obojica i dalje zaostaju za Rodžerom Federerom koji je šest puta proglašen najboljim.

Nagradu u ženskoj konkurenciji ovoga puta je odnijela Marija Šarapova.

Evo i liste najznačajnijih nagrada:

Najbolji tim 2014: NFL šampion Sijetl Sihouks

Najbolji sportista: Kevin Durant

Najbolji NBA košarkaš: Kevin Durant

Najbolji momenat: Preokret SAD protiv Gane (2:1) na Mundijalu

Najbolji trener: Greg Popović, San Antonio Spars

Najbolji povratnik: Rasel Vestbruk

Najbolji strani sportista: Kristijano Ronaldo

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније