Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

17. 03. 2013. 08:05 >> 07:58
5

INDIJAN VELS

Del Potro izbacio Đokovića

Najbolji teniser planete Novak Đoković poražen je u polufinalu turnira u Indijan Velsu od Argentinca Huana Martina del Potra rezultatom 4:6, 6:4, 6:4. Del Potro će u finalu igrati protiv Španca Rafaela Nadala.

Dva časa i 52 minuta trajao je sjajan meč između dva velika tenisera a pobijedio je onaj koji je manje griješio u posljednjem setu i koji je imao malo više snage.

Novaku je pripao prvi dio meča, Delpu drugi, a Argentinac će na kraju na megdan Rafi Nadalu.

Novak je posle dva, terminski jako naporna meča sa Semom Kverijem i Žoom Vilfredom Congom, priželjkivao uzbudljiv ali uspješan meč sa Del Potrom koji je prethodno imao jednako iscpljujući duel sa Endijem Marejem.

Igralo se po velikoj vrućini, temperaturi preko 35 stepeni, a Đoković je u odlučujućem setu prokockao vođstvo od 3:0. Argentinac je tako Đokovića dobio treći put u 11 međusobnih okršaja i prekinuo je seriju srpskog tenisera od 22 pobjede, koja je trajala još od završnice prošle sezone.

Đoković je meč završio sa 35 vinera i 40 grešaka, a Del Potro je imao 25 direktnih poena i 34 neiznuđene greške. U prvom polufinalu Rafael Nadal je u dva seta savladao Tomaša Berdiha.


Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније