Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

28. 07. 2014. 11:10   >>  11:10 7

PORASLO SAMOPOUZDANJE

Raonić: Vjerujem u još bolje rezultate

Na prethodnom Rolan Garosu i Vimbldonu, kanadski teniser rođen u Podgorici, Miloš Raonić, pokazao je da može da igra protiv najboljih, a, kako je kazao, s dobrim rezultatima na posljednja dva Gren slema poraslo mu je samopouzdanje, a samim tim i vjera da se i najbolji mogu pobijediti.

Posljednjih par godina u svijetu "bijelog sporta" Raonić važi za jenog od najperspektivnijeg igrača planete. Nakon uspjeha u Parizu i Londonu došao je do 6. pozicije na ATP listi, što je njegov najboji plasman, a zbog krštenice provlači se pitanje da li je on jedan od nasljednika šampionskog trojca koji već deceniju vlada tenisom.

Nakon Vimblodna, u Raoniću, Grigoru Dmitrovu i Niku Kirjosu teniski svijet je prepoznao nasljednike Đokovića, Federera i Nadala, a Miloš je, u intervjuu za portal Mondo.me, kazao da su takve najave realne.

„Na Vimbldonu smo sva trojica igrali dobro. Grigor je odigrao veoma dobro cijelu sezonu i nalazi se u prvih 10 igrača ATP liste, a Nik je zadnjim rezultatima ušao u prvih 100, tako da mislim da su najave realne. Inače su bili top juniori“, smatra Raonić.

Nije lako igrati u periodu kada tenisom vladaju igrači koji su možda i najbolji u istoriji tenisa, ali za Miloša to ima i prednosti i mana.

„To je i maler i sreća. Prvo sreća jer svi vidimo koliko se treba raditi da bi se došlo do vrha, tako da svi imamo timove oko sebe i svjesni smo da samo uz organizovan i naporan rad se dolazi do vrha. Maler, jer svi smo očekivali da je put ka vrhu nešto lakši", kazao je on.

Iako im nije „uzeo skalp“, u posljednjim mečevima sa članovima velike trojke, pokazao je da apsolutno ima kvalitet za igru sa najboljima.

„Što više se ide dalje na turnirima, stiče se iskustvo, raste samopouzdanje, a samim tim i vjera da se i najbolji mogu pobijediti“, poručio je kanadski teniser.

Bolja pozicija na ATP listi donosi lakši žrijeb na turnirima, pa se Milošu otvara put ka još boljim rezultatima u nastavku sezone.

„Dobrim plasmanom se izbjegavaju najbolji u prvim kolima koja obično služe da se uhvati ritam i podigne nivo igre. A i ljepši je osjećaj kad se dolazi do druge nedjelje na velikim turnirima. To donosi i više samopouzdanja“, rekao je Raonić.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније