Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 08. 2014. 09:05   >>  09:25

PREOKRETOM DO POBJEDE

ATP Toronto: Sok namučio Raonića

Na startu turnira u Torontu, Kanadski teniser Miloš Raonić savladao je Amerikanca Džeka Soka u tri seta 4:6, 7:6, 7:6, na centralnom terenu Reksal centra.

Raonić sinoć nije bio na nivou vrhunskog igrača, ali je uspio da dođe do trijumfa i izbjegne eliminaciju. Ispadanje njihovog najboljeg tenisera bi bio šok za domaće navijače, posebno jer ih je sinoć neprijatno iznenadila Eženi Bušar, za koju su vjerovali da može osvojiti titulu.

Raonić je izgubio prvi set, do prolaska u naredno kolo morao je preokretom, i to kroz dva taj-brejka.

Soku, koji je uprkos porazu odigrao možda svoj najbolji tenis, za osvajanje prve dionice bio je dovoljan jedan brejk, u petom gemu, a kasnije će se ispostovati da je to bio jedini brejk u cijelom meču. U sljedeća dva seta oba tenisera su čuvala gemove na svoje servise, pa su odlučivali taj-brejkovi.

U "dodatnom" gemu drugog seta, Raonić je bio ubjedljiv, slavio 7:2 u poenima, dok je u trećem četiri poena prepustio rivalu i tako uspio da prođe dalje nakon dva sata i 27 minuta borbe.

"Imao sam problema tokom cijelog meča, nijesam uspijevao da iskristim svoje šanse. Kada vam ide loše uvijek kažete: 'Volio bih da sam to uradio drugačije', i sve to predstavlja veliki teret", rekao je Raonić nakon meča.

Miloš je održao nade domaćih navijača da neko od kanadskih tenisera mogu da naprave veći uspjeh. Podjetimo, juče su eliminisana ostala četiri Kanađanina u singlu.

Rođeni Podgoričanin i protiv Soka je demonstrirao kakav ima servis, loptice su išle preko 200 kilometara na sat, a meč je završio sa 15 asova, koji su mu pomogli u momentima kada se mučio da sačuva svoje gemove.

Raonić je osvojio 79 odsto poena kada je pogodio prvi servis, što je ispod njegovog prosjeka.

"Kada protv njega imate brejk zaostatka, to obično znači da je set odlučen. Zbog toga se nalazi u vrhu svjetkog tenisa", izjavio je Sok.

Može se reći da je Raonić specijalista za taj-brejkove, što je pokazao i sinoć.

"Osjećam se dobro u tim situacijama, posebno kada se tokom seta stvari ne odvijaju kako bih želio, kada ne koristim svoje prilike, a poklanjam ih protivniku. U tim momentima znam da ako dođem do taj-brejka mogu preokrenuti situaciju u moju krist", kazao je 23-godišnji Raonić.

Stvar koja je bila u njegovu korist je svakako podrška s tribina. Soku se svidjela naelektrisana atmosfera oko terena, ali ne i sve što je čuo.

"Nekoliko navijača je bilo nepristojno. Miloš je prošle nedjelje lijepo dočejkan u SAD-u, mislio sam da će Kanađani uzvratiti istom mjerom, ali je večeras bilo mnogo neprikladnih komentara od strane publike", rekao je Amerikanac.


Prošli Đoković, Marej, Conga...

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rodžers kupa u Montrealu, pobjedom poslije velike borbe u tri seta nad Gaelom Monfisom iz Francuske.

 

Đoković je do devete pobjede u isto toliko međusobnih susreta sa Monfisom došao sa 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:2), poslije dva sata i 41 minuta igre.

Novakov naredni rival biće još jedan Francuz, Žo-Vilfred Conga, koji je dobio sunarodnika Žeremija Šardija sa 7:6, 6:4.

Britanac Endi Marej savladao je Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0, po setovima 6:2, 6:2, i plasirao se u osminu finala turnira u Torontu.

Marej je mladog Kirjosa savladao neočekivano lako, za samo 54 minuta igre. U oba seta je napravio po dva brejka, bio je siguran na svoj servis i nije dozvolio moguće iznenađenje.

Britanac će se u narednoj rundi sastati sa Rišarom Gaskeom koji je sa 2:1 savladao Hrvata Iva Karlovića – 5:7, 7:6 i 6:3.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније