Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 08. 2014. 08:49 >> 08:50
1

RODŽERS KUP

Mučili se Federer i Raonić

Rodžer Federer i Miloš Raonić ostvarili su teške pobjede u kasno sinoć odigranim mečevima trećeg kola Rodžers kupa u Torontu.

Federer se mnogo mučio, ali je na kraju uspio da izađe na kraj sa Marinom Čilićem i da slavi 7:6 (7-5), 6:7 (3-7), 6:4 poslije 162 minuta igre.

I Raonić je, baš kao i sa Sokom u prošlom kolu, igrao tri seta i pobijedio je Žilijena Benetoa 6:3, 4:6, 6:4.

Federer je u drugom setu propustio šest meč lopti, potom je i izgubio taj set, ali to ga nije pokolebalo – prvi i jedini brejk na meču napravio je u osmom gemu trećeg seta i došao je do četvrtfinala. 

“Lijepo je dobiti ovakav meč, naročito jer sam ih gubio mnogo u karijeri. Naročito ove sezone sam gubio neke neizvjesne duele i zato sam dodatno srećan. Marin je igrao dobro u kontinuitetu i srećan sam što sam pronašao put do pobjede“, rekao je Federer. 

Švajcarac će u četvrtfinalu igrati sa Davidom Fererom, koji nije imao svoj dan, ali je uspio da dobije Ivana Dodiga iz Hrvatske 1:6, 6:3, 6:3. 

Raonić je prošle godine igrao u finalu, a i sada je na dobrom putu da dođe do same završnice – u meču sa Benetoom presudio je brejk u prvom gemu trećeg seta, koji je Kanađanin napravio bez izgubljenog poena. 

Miloša sada čeka meč sa Felisijanom Lopesom, koji je iznenadio Tomaša Berdiha 3:6, 6:3, 6:4. Raonić vodi sa 2-1 u međusobnom skoru. 

“On je ljevoruk i biće malo drugačije, drugačiji uglovi, ali u prošlosti sam pronalazio rješenje za njega i igraću isto. Mislim da sam se poboljšao, nadam se da ću igrati još bolje nego danas“, rekao je Raonić. 

Rodžers kup, treće kolo:
Kevin Anderson – Stanislas Vavrinka 7:6 (10-8), 7:5
Grigor Dimitrov – Tomi Robredo        7:5, 5:7, 6:4
Žo-Vilfred Conga – Novak Đoković     6:2, 6:2
Endi Mari – Rišar Gaske predaja, dalje ide Mari
David Ferer – Ivan Dodig                  1:6, 6:3, 6:3
Miloš Raonić – Žilijen Beneto             6:3, 4:6, 6:4
Felisijano Lopes – Tomaš Berdih        3:6, 6:3, 6:4
Rodžer Federer – Marin Čilić              7:6 (7-5), 6:7 (3-7), 6:4

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније