Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

10. 08. 2014. 21:12 >> 21:16

VENUS BEZ TROFEJA

Radvanjska dominantna u finalu Rodžers kupa

Poljska teniserka Agnješka Radvanjska pobjednica je turnira u Montrealu, nakon što je u finalu savladala Amerikanku Venus Vilijams sa 6:4, 6:2 u setovima.

Radvanjska, koja je bila treća nositeljka, prva je Poljakinja koja je podigla trofej na Rodžers Kupu. To je njen prvi osvojen turnir u 2014. godini, koji joj je donio 441 hiljadu američkih dolara, ujedno i prvi od Seula prošle godine.

Teniserka rođena u Krakovu dominirala je tokom cijelog meča, Venus nije imala rješenja za njene udarce sa osnovne linije, a vidjelo se da Amerikanka nije uspjela da se oporavi od isrpljujućeg i emotivnog polufinalnog duela protiv sestre Serene.

Radvanjska je u prvom setu povela 4:1 u gemovima, ali je Venus odgovorila brejkom, koji je publiku na centralnom terenu podigao na noge. Ipak, nova šampionka nije dozvolila da je to poremeti, već je rutinski riješila set u svoju korist.

Drugi dio igre, Radvanjska je otvorila brejkom. Uzvratila je Venus i izjednačila na 2:2 u gemovima, ali je potom rivalki poklonila gem na svoj servis, napravivši dvije duple servis greške.

Do kraja seta, Radvanjska nije promašivala, a meč je završila as servisom.

Radvanjska je peta igračica svijeta, a prvi put je slavila u Montrealu nakon što je dva puta stigla do polufinala. Vilijams, koja je osvajačica 7 Gren slem turnira, ima za sebe odličnu nedjelju i od sjutra će ponovo biti među 20 najboljih teniserki WTA liste. Danas nije uspjela da postane najstarija osvajačica Rodžers kupa, to je i dalje Martina Navratilova, koja je 1989. slavila 52 dana prije njenog 33. rođendana.

Organizatori su saopštili da je ovogodišnji turnir privukao 181.996 gledalaca, čime je oboren rekord od 175 hiljada.

U toku je finale Rodžers kupa u muškoj koknurenciji, između Rodžera Federera i Žoa Vilfreda Conge.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније