Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

10. 08. 2014. 23:00   >>  23:16

PAO I FEDERER

Conga osvojio Rodžers kup!

Francuz Žo Vilfred Conga pobjednik turnira Masters serije hiljadu u Torontu. On je sa 2:0 (7:5, 7:6) savladao drugog nosioca, Rodžera Federera.

 

Conga je tako osvojio Rodžers kup, nakon što je prethodno sa turnira izbacio, Šardija, Đokovića, Mareja i Dimitrova.

Francuzu je to 11 ATP titula u karijeri a prva ove godine.

Congi je u prvom setu iskoristio brejk loptu na servis Federera pri rezultatu 6:5, a u drugom je imao meč loptu na servis Švajcarca, pri rezultatu 5:4, ali je pobjednika odlučio ipak taj brejk.

Conga je u taj brejku  osvojio dva mini-brejka koja su mu bila dovoljna da dođe do važne titule u karijeri, koja će ga vjerovatno vratiti u top deset igrača svijeta.

Congi je Rodžers kup drugi turnir Masters serije u karijeri, a večeras je postao prvi Francuz koji je trijumfovao u Torontu.

"Ovo je bila dobra pobjeda, ali ne bi bilo isto da nijesam igrao protiv Federera u finalu. Prije dvije godine nijesam mogao da igram zbog povrede, ali sada držim trofej i presrećan sam", poručio je odlični Francuz na ceremoniji dodjele pehara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније