Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

29. 08. 2014. 09:21 >> 09:23

US OPEN

Raonić se preznojio, eliminacija Verdaska

Miloš Raonić se plasirao u treće kolo US Opena, ali se dobro namučio kako bi došao do pobjede protiv Njemca Pitera Gojovčika. Za razliku od Miloša, Endi Marej nije imao problema sa protivnikom, ali je morao da nađe način da se izbori sa jakim vjetrom. Iznenađenje je napravio Rus Andrej Kuznjecov, koji je u pet setova izbacio Fernanda Verdaska.

Raonić je do trećeg kola došao pobjedom nad Piterom Gojovčikom iz Njemačke,u četiri seta (7:6, 5:7, 6:4, 7:6). Prvi set bila je revija odličnih servisa oba tenisera, brejka nije bilo, a u "dodatnom gemu" Raonić je obezbijedio vođstvo u setovima sa dva krucijalna poena u finišu.

U drugom setu, kanadski teniser je bio pod pritiskom jer mu je Gojovčik oduzeo servis, lai je upiso da uzvrati, ali je uporni Njemac došao do novog brejka, koji mu je omogućio da osvoji set i izjednači na 1:1.

Nakon toga, Raoniću je bilo teško da stekne prednost, ali jedan brejk u trećem setu mu je bio dovoljan da povrati vođstvo. Ipak, Gojovčik se ije predavao, na startu četvrtog seta poveo je 2:0 u gemovima i činilo se da će se gledati još jedan marotonski meč. Međutim, Raonić je odigrao pribrano, napravio ribrejk i izbori novi taj-brejk, u kojem je ponovo bio upsješni za prolaz u treću ruindu turnira u NJjujorku.

Endi Marej je nije imao problema protiv Matijasa Bačingera, kojeg je savladao sa 6:3, 6:3, 6:4 u setovima.

Britanac je nakon lošeg uvodnog meča odigrao sigurno, ali je ovoga puta osim protivnika morao da izađe na kraj sa vjetrom koji je snažno duvao. Ipak, Bačinger neće biti previše nezadovoljan, pošto je ostvario prvu pobedu na Gren slemovima i to protiv Čeha Radeka Štepaneka.

Marejev naredni protivnik biće Rus Andrej Kuznjecov, koji je bio bolji od Fernanda Verdaska iz Španije - 3:6, 6:4, 6:4, 5:7, 3:6.

Plasman u treće kolo US opena u četvrtak su ostvarili Kei Nišikori, Filip Kolšrajber, Sem Kveri, Džon Izner, Žo-Vilfred Conga...

Nišikori je odigrao samo dva seta jer mu je Anduhar predao meč zbopg povrede. Viđeno je još jedno odustajanje, Ljodra se povukao, zbog čega je Kolšrajber proveo samo jedan set na terenu.

U treće kolo plasirala su se dva domaća tenisera, Sem Kveri je bio bolji od Felisijana Lopesa i tako zakazo duel sa Novakom Đokoviće, dok Izner nije imao mnogo problema protiv Štrufa.

Conga je lagano savladao Nedovjesova rezultatom 6:3, 6:4, 6:4, a Kirgios je napravio malo iznenađenje pobjedom nad Sepijem.

US open, drugo kolo:

Kei Nišikori – Pablo Anduhar 6:4, 6:1 predaja
Filip Kolšrajber – Mikael Ljodra 6:2 predaja
Sem Kveri – Giljermo-Garsija Lopes 6:3, 6:4, 6:4
Pablo Karenjo-Busta – Benoa Per 6:1, 6:4, 3:6, 6:3
Jan-Lenard Štruf – Džon Izner 6:7, 4:6, 2:6
Žo-Vilfred Conga – Aleksander Nedovjesov 6:3, 6:4, 6:4
Metju Ebden – Leandro Majer 1:6, 3:6, 4:6
Novak Đoković – Pol-Anri Matje 6:1, 6:3, 6:0
Simone Boleli – Tomi Robredo 7:5,7:6, 4:6, 3:6, 2:6
Borna Ćorić – Viktor Estrelja Burgos 6:7, 6:4 4:6, 2:6
Fernando Verdasko – Andrej Kuznjecov 3:6, 6:4, 6:4, 5:7, 3:6
Nik Kirjos – Andreas Sepi 6:4, 7:6, 6:4
Piter Gojovčik – Miloš Raonić 6:7, 7:5, 4:6, 6:7
Matijas Bačinger – Endi Mari 3:6, 3:6, 4:6

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније