Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 09. 2014. 20:32 >> 20:45

US OPEN

Serena i Peneta zakazale duel u četvrtfinalu

Najbolja teniserka svijeta Amerikanka Serena Vilijams i Italijanka Flavija Peneta igraće u četvrfinalu US Opena, pošto su danas bile uspješne protiv Kaije Kanepi, odnosno Kejsi Delakve.

Dvostruka šampionka US opena, Serena Vilijams, konačno je ove sezone došla do Gren slem četvrtfinala, pobjedom nad kanepi od 6:3, 6:3 u setovima, za samo 65 minuta igre.

Amerikanka je počela agresivno, prvi poen je osvojila bekhend vinerom, a potom iz servisa uputila lopticu brzinom od 185 kmh i osvojila uvodni gem bez izgubljenog poena.

Kanepi je prvi poen osvojila nakon šest uzastopno izgubljenih, ali brzo je morala da spašava dvije brejk lopte, što je i uspjela zahvaljujući Sereninim neiznuđenim greškama. U istom gemu Amerikanka je imala još dvije prilike da već na startu oduzme servis rivalki, ali ni njih nije iskoristila.

Serena je potom i na svoja naredna dva servis gema bila perfektna, a Kanepi se držala do 3:3. Prvi poen na svoj servis, Serena je izgubila tek u 7. gemu, ali i u tom je bila ubjedljiva, a potom napravila brejk i odservirala za 1:0 u setovima.

Drugi set počeo je brejkom Vilijamsove, ali je u narednom gemu Kanepi brzo došla do 40:0, a potom i ribrejka. U narednom gemu došlo je do trećeg brejka za redom, Serena je povela 2:1, a sedmim asom u narednom gemu potvrdila je prednost. Serena je još jednom oduzela servis protivnici za 5:2 u gemovima, ali tu nije bio kraj reviji brejkova.

Amerikanka je servirajući za meč napravila dvije duple servis greške, što je omogućilo Kanepi da se vrati u meč, ali Serena nije htjela više da troši vrijeme, napravila je pritisak na protivnici koja je servirala za ostanak u meč, sada je Kanepi napravila duplu servis grešku, a na Sereninu meč loptu bekhendom je poslala lopticu u aut.

 

Flavija Peneta plasirala se u četvrtfinale US opena pobjedom nad Australijankom Kejsi Delakvom u dva seta - 7:5, 6:2.

Italijanska teniserka, koja je prošle godine na Flaš medouzu stigla do polufinala, a ove je 11. nositeljka, napravila je prvi brejk na meču za vođstvo od 2:1 u gemovima, ali Delakva je odmah uzvratila.

Ubrzo nakon toga, Peneta je još jednom oduzela servis protivnici, ali Delakva ni tada nije dozvolila da Italijanka potvrdi prednost od dva gema.

Ipak, u finišu seta, Peneta je došla do trećeg brejka, nakon kojeg je uspjela da odservira za vođstvo u setovima.

Drugi dio igre Italijanka je riješila u svoju korist dosta jednosatvnije, povela je 4:0 i kompletirala seriju od sedam vezanih gemovima, a Australijanka nakon toga nije uspjela da se vrati u meč.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније