Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 09. 2014. 23:23   >>  02. 09. 2014. 00:30

US OPEN

Marej na Đokovića u četvrfinalu

Britanski teniser Endi Marej ide na megdan prvom reketu svijeta Novaku Đokoviću, pošto je danas savladao Žoa Vilfreda Congu u tri seta - 7:5, 7:5, 6:4. Đoković je ranije obezbijedio plasman među osman najboljih, pobjedom nad Filipom Kolšrajberom

Činilo se da će prvi set biti odlučen u taj brejku nakon što u prvih 11 gemova nije bilo brejkova, ali je Marej isforisao nekoliko grešaka protivnika i uspio da povede 1:0.

Conga je odgovorio odlično, napravivši brejk na startu drugog seta. Ipak, šampion iz 2012. je vezao tri gema i poveo 4:2, a stečenu prednost čuvao je do kraja seta.

I na početku trećeg seta Conga je oduzeo servis teniseru iz Škotske, samo je trebao da čuva gemove na svoje servise, ali u igri nerava kao pobjednik izašao Marej.

 

Ranije danas, prvi nosilac posljednjeg Gren slema sezone, Novak Đoković, obezbijedio je mjesto u osmini finala, pobjedom nad Filipom Kolšrajberom iz Njemačke u tri seta - 6:1, 7:5, 6:3, za 123 minuta igre.

Đoković, šampion iz 2011, je većinu meča odigrao bez greške, a najjači otpor Kolšrajber je pružio u drugom setu, kada je imao i set loptu.

Srpski teniser je silovito započeo duel protiv 25. igrača na ATP listi, poveo sa 5:0 i onda lako priveo posao kraju. U drugom setu Kolšrajber se držao do 5:5 u gemovima, a u trećem je Đoković na startu još jednom oduzeo servis rivalu, što se ispostavilo kao dovoljno za konačnih 6:4.

Prvi reket svijeta meč je završio sa 19 neiznuđenih grešaka, spasio obje brejk lopte njemačkog tenisera, 22. nosioca turnira i plasirao se u četvrfinale US opena osmu godinu za redom, 22. ukupno na Gren slem turnirima, što je drugi rezultat u istoriji (prvi je Federer sa 36).

Zadnji put kada je Đoković eliminisan prije četvrtfinala na najvećim turnirima bio je na Rolan Garosu 2009, kada ga je u trećem kolu savladao upravo Kolšrajber.

Večeras su na programu još dva meča u muškoj konkurenciji. Stanislas Vavrinka igra protiv Tomija Robreda, dok će Miloš Raonić mjesto u četvrfinalu tražiti preko Japanca Keija Nišikorija. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније