Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 09. 2014. 09:23 >> 09:35

NIŠIKORI NA VAVRINKU

Poraz Raonića u maratonskom meču

Takmičenje na US Openu, Miloš Raonić je završio osmini finala, pošto je rano jutros po našem vremenu poražen u maratonskom meču od Japanca Keija Nišikorija, koji će u narednoj rundi igrati protiv Stanislasa Vavrinke.

Nišikori, 10. nosilac turnira, slavio je rezultatom 4:6, 7:6, 6:7, 7:5, 6:4 u setovima, nakon četiri sata i 19 minuta igre. Meč na "Artur Ešu" završen je 26 minuta iza ponoći po lokalnom vremenu, izjednačivši tako rekord u najkasnije završenom meču US opena, srećom u Njujorku, gradu za koji kažu da nikad ne spava.

Njihov meč sada dijeli rekord sa duelom između Džona Iznera i Filipa Kolšrajbera od prije dvije godine, ako i mečom između Matsa Vilandera i Makealea Pernofrsa iz 1993.

Raonić je vodio 1:0 i 2:1 u setovima, ali borbeni Japanac je uspio da preokrene i dođe do četvrfinala.

Raonić u posljednja dva seta nije imao rješenje za Nišikorijev servis, dok je najbolji japanski teniser napravio dva brejka, koja su u bila dovoljna za pobjedu.

 

Nišikori je preciznim udarcima 'šetao' Raonića po cijelom terenu, a meč je riješio laganim volejom na mreži.

Rođeni Podgoričanin tako nije uspio da ponovi najveći uspjeh na Gren slem turnirma (polufinale ovogdišnjeg Vimbldona). Njegovo najjače oružje nije ga služilo, što se tiče prvog servisa pogodio je samo 55 odsto, što je Nišikori iskoristio.

S druge strane, Japanac je imao 53 vinera, a samo 41 neiznuđenu grešku, a u Njujorku će drugi put u karijeri igrati Gren slem četvrfinale, nakon Australijan Opena 2012.

Ovo je druga godina za redom da je Raonić eliminisan u osmini finala US Opena u pet setova. Prošle godine koban za Kanađanina bio je Rišar Gaske.

Vavrinka 'preživio' Robreda

Osvajač Australijan Opena Stanislas Vavrinka plasirao se u četvrfinale Otvorenog prvenstva Amerike, pobjedom nad Špancem Tomijem Robredom - 7:5, 4:6, 7:6, 6:2.

 

Robredo je kasno sinoć namučio Švajcarca, nakon dva seta bilo je neriješeno, a prelomni trenutak meča desio se u trećem, kada je Vavrinka 'preživio' dvije set lopte Robreda.

Igrao se taj brejk, Robredo je imao vođstvo od 6:4, ali je vavrinka preokrenuo i "dodatni gem" riješio u svoju korist 9:7. U četvrtom gemu 16. nosilac iz Španije niju pružio veći otpor, tako da se Vavrinka plasirao među osam najboljih.

"Danas je zaosta bila velika borba. Uvijek je teško igrati pritiv Robreda, on je veliki borac", kazao je nakon meča Vavrinka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније