Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

05. 09. 2014. 09:25 >> 09:27

US OPEN

Nakon 16 godina, Hingis u finalu

Martina Hingis ponovo će igrati u finalu US Opena, samo ovog puta, 17 godina kasnije, boriće se za trofej u dublu.

Hingis (33) se sa Italijankom Flavijom Penetom plasirala u finale u konkurenciji dublova, pošto su bile bolje od Sanije Mirze i Kare Blek u dva seta – 6:3, 6:4.

"Jednostavno, sjajan je osjećaj biti ovdje, stavrno uživam svake sekunde", kazala je Švajcarkinja.

Hingis je u karijeri pet puta slavila na Grenm slem turnirima u singlu, dok je u dublu bila uspješna devet puta. Na US openu je trijumfovlaa 1995, a te godine je osvojila tri od četiri najveća turnira, a na Rolan Garosu je izgubila u finalu.

Iz takmičenja u singlu povukla se 2007, a sjutra ona i Peneta imaju priliku da osvoje GS titulu u dublu protiv polufinalistiknje u singlu Ekaterine Makarove i Elene Vesnine.

"posljednja dva od tri gema bila su puna tenzije. Ne sjećam se kada sam zadnji put bila tako nervozna. Ne znam koliko ću prilia više imati da budem u ovako velikom finalu, tako da stvarno uživam", rekla je Higins nakon polufinala.

Posljednju titulu na US openu Higins je osvojila 1998. sa Janom Novotnom u dublu, a posljednju na Gren slemovima 2002, kada je na Australijan Openu igrala u paru sa Anom Kurnjikovom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније