Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

08. 09. 2014. 16:40 >> 16:45

DIJELOM ZBOG NADALA

Beker: Novak bio psihički umoran

Iako su svi očekivali da se Novak Đoković plasira u finale US Opena, Kei Nišikori ga je iznenadio i zasluženo izborio priliku da se bori za svoj prvi Gren slem trofej. Trener prvog reketa svijeta, Boris Beker, imao je objašnjenje poraza njegovog igrača - psihički umor.

"Novak će biti uznemiren naredna dva dana, a onda će se vratiti na teren, spreman za turneju u Aziji i završiće godinu kao prvi igrač svijeta", kazao je bivši as "bijelog sporta".

Beker je kazao da je Đoković bio psihički opterećen, dijelom zbog odsustva Rafela Nadala, vjerovatno misleći na pritisak javnosti, koja je očekivala da srpski teniser osvoji svoju osmu Gren slem titulu, s obzirom na to da je van terena bio njegov glavni konkurent.

"On je bio psihički umoran, mentalno nije bio na očekivanom nivou i zbog Nadalove povrede", objasnio je Njemac, koji se potom osvrnuo i na meč sa Nišikorijem.

"Što se tiče meča, Novak je bio previše pasivan. Nije vršio pritisak na Nišikorija. Ključan je bio treći set, znao sam da će pobjednik biti ko dobije taj set", dodao je Beker.

Uprkos gubitku bodova na ATP listi, Đoković je uvećao prednost u osnosu na Nadala, ima 12.290 bodova, 3.620 više od Španca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније