Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

09. 09. 2014. 01:39 >> 02:16
5

PERFEKTAN I U FINALU

Čilić ubjedljiv za svoju prvu Gren slem titulu

Novi šampion US Opena je hrvatski teniser Marin Čilić. U finalu je odigrao sjajan meč , kao i protiv Rodžera Federera u polufinalu, i savladao Keija Nišikorija sa 3:0, identičnim rezultatima u setovima – 6:3, 6:3, 6:3, za 54 minuta igre.

Čilić se nakon prošlogodišnjeg propuštanja Otvorenog prvenstva Amerike zbog suspenzije, vratio u Njujork u velikom stilu, pokazavši da ubjedljiva pobjeda protiv Federera nije bila slučajna.

Postao je drugi teniser iz Hrvatske koji je osvojio titulu na jednom od četri najveća turnira i tako se pridružio svom treneru Goranu Ivaniševiću, koji je 2001. osvojio Vimbldon.

Osim najveće titule u karijeri, Čilić je za titulu nagrađen i povratkom u Top 10, od ponedjeljka će biti deveti na ATP listi.

Nišikori nije imao rješenja za udarce Hrvata, koji je koristio duge ruke da stiže loptice i forhendom ih vraćao uz same linije, kao i sjajne servise za osvajanje lakih poena.

Japanac je počeo odlično, odmah u uvodnom gemu meča došao do brejk lopte, ali to je jedini gem u prvom setu u kojem je Čilić imao problema na svoj servis.

U svoja naredna četiri servis gema izgubio je samo jedan poen, a prvi brejk je napravio iz trećeg pokušaja sredinom seta, što mu je bilo dovoljno da prvi dio igre riješi u svoju korist.

Čilić je usavršio servise po vjetru, koji je večeras duvao na “Artur Ešu”, dok se Nišikori mučio.

Hrvatski teniser dozvolio je Japancu samo jedan brejk, i to u drugom setu kada je već stvorio dupli brejk viška, ali sve ostale prilike protivnika je neutralisao.

Čilić se svakako bolje izborio s pritiskom i sredinom posljednjeg seta napravio još jedan brejk kada je vodio 3:1 u gemovima, nakon čega je bilo jasno da Nišikori neće postati prvi Gren slem šampion iz Azije.

Veoma je moguće da je Nišikorija sustigao umor. U četvrtfinalu savladao je Miloša Raonića u meču od pet setova koji je završen tek u 2:26 sati poslije ponoći po lokalnom vremenu, 36 sati nakon tog meča igrao je protiv Stanislasa Vavrinke, protiv koga je takođe igrao pet setova, a u polufinalu savladao tenisera broj 1, Novaka Đokovića.

Čini se da ga je nešto “primirilo”, pored briljantne igre Čilića, jer nije imao elana kao u te zadnje tri pobjede, nije bio ni blizu nivoa koji ga je doveo do finala, ali je na ovom turniru pokazao da može da igra vrhunski tenis i da ima kvalitet za najveće trofeje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније