Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

24. 10. 2014. 21:08 >> 22:58
1

ISPAO RAONIĆ

Ćorić izbacio Nadala, Federer rutinski

Hrvatski teniser Borna Ćorić priredio je senzaciju na turniru iz serije 500 u Bazelu, pošto je eliminisao trećeg tenisera svijeta Rafaela Nadala – 6:2, 7:6. Ćorić će u polufinalu igrati protiv Davida Gofana, koji je takođe napravio iznenađenje i u tri seta savladao Miloša Raonića – 6:7, 6:3, 6:4. Rodžer Federer rutinski savladao Grigora Dimitrova sa 7:6 (7:4), 6:2. Fedeks će za plasman u finale igrati sa Hrvatom Ivom Karlovićem.

Ćorić je dominirao u prvom setu, protiv nočajnog  Nadala, koji definitivno ima velikih problema u finišu sezone i to nije prvi put da je tako.

Zvuči nevjeroavtno, ali Hrvat je imao servis za 6:0, ali je tada malo zastao, dozvolio Špancu da osvoji dva gema u nizu, ali ne i više od toga - 6:2.

U drugom setu viđena je ravnopravna borba, a pri rezultatu 4:4 propustio je i brejk loptu. Pri vođstvu od 5:4, Nadal je imao set loptu, ali je Ćorić odservirao sjajno i izjednačio na 5:5.

Ćorić se iščupao i kod rezultata 6:5 na soj servis, pošto se vratio sa 0:30 i izborio taj-brejk.

13. gem je Hrvat prelomio kod rezultata 3:3. Prvo je pogodio smeč sa osnovne linije i potom je napravio još dva vinera, uz jednu grešku protivnika za 7:4 i veliko slavlje.

Prvi set u duelu Federera i Dmitrova riješen je u taj-brejku, u kojem je Fedeks bio superioran i došao je do vođstva u setovima.

Nakon toga Dimitrov je potpuno pao, a Rodžer je nastavio sa sjajnom igrom i okončao je meč za 90 minuta. 

David Gofan do trijumfa protiv Raonića stigao poslije preokreta. Raonić je poveo u setovima, nakon taj-brejka, ali mu je Gofan odgovorio dobivši drui set nakon samo 28 minuta igre. 

Odlučujući set bio je daleko neizvjesniji, ali ga je Belgijanac prelomio u sedmom gemu, kada je iskoristio prvu brejk loptu.

U drugom polufinalu sastaće se Ivo Karlović, koji je savladao Bendžamina Bekera (6:4, 6:4), i pobjednik meča Federer – Dimitrov.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније