Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 10. 2014. 22:21 >> 23:48
1

MASTERS (PARIZ)

Đoković i Federer među osam, Raonić i Marej idu u London

Prvi reket svijeta Novak Đoković izborio je plasman u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pošto je izbacio domaćeg igrača Gaela Monfisa 6:3, 7:6! Nakon što je osvojio turnir u Bazelu, Rodžer Federer je i u Parizu nastavio sa sjajnim igrama - Švajcarac je bez problema savladao domaćeg igrača Lukasa Puja 6:4, 6:4. Miloša Raonić i Endi Marej pobjedama nad Robertom Bautistom, odnosno Grigorom Dimitrovom obezbijedili plasman na završni Masters u Londonu.

U borbi za polufinale Đoković će igrati protiv Endija Marija.

Ovo je bio 11. međusobni duel dvojice tenisera, a srpski teniser je ostvario svih 11 pobjeda.

Đoković je priv set prelomio brejkom već u drugom gemu, poveo je sa 3:0 i do kraja seta bez problema zadržao stečenu prednost.

Drugi set je bio veoma neizvjestan. Đoković je ponovo prvi stigao do brejka, ali je Monfis uzvratio, za izjednačenje na 2:2.

Odluka je pala u taj-brejku,  Đoković je dodao gas i sa 7:2 priveo ovaj meč kraju

Fedeks je za 77 minuta eliminisao kvalifikanta i nastavio pohod na prvo mjesto ATP liste ali i na trofej u “gradu svjetlosti” gdje čeka na trofej od 2011.godine.  

Federer se u narednom kolu sastaje sa Milošem Raonićem koji je bio bolji od Roberta Bautista 2:0 (7:5, 7:6), čime je izborio plasma na završni Masters u Londonu.

U London ide i Endi Marej koji je  izbacio Grigora Dimitrova sa ubjedljivih 6:3, 6:3 za nešto više od sat vremena.

Šesti nosilac na turniru Japanac Kei Nišikori bio je bolji od Žoa Vilfreda Conge rezultatom 2:1 po setovima 6:1, 4:6, 6:4.

Nišikori je tako zakazao duel sa Špancem Davidom Fererom a i jednom i drugom je pobjeda imperativ ukoliko žele plasman na završni turnir u engleskoj prijestonici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније