Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

31. 03. 2013. 21:37 >> 22:09

MAJAMI

Mareju pripao triler i titula

U fenomenalnom finalu Mastersa u Majamiju, Endi Marej je nakon preokreta srušio otpor Davida Ferea i slavio sa 2:1 u setovima - 2:6, 6:4, 7:6. Škotu je ovo drugi trijumf, pošto je najbolji bio i 2009. godine. Marej će od sjutra biti drugi teniser svijeta.

Nešto više od pola sata bilo je dovoljno Fereru, da dobije prvi set, jer je odmah poveo sa nevjerovatnih 5:0, a ubrzo zatim i 1:0 u setovima - 6:2.

U drugom setu, Mari je zaigrao bolje i zahvaljujući jednom brejku poveo sa 3:1. Novi brejkovi viđeni su u osmom i devetom gemu, a poslije dva vezana gema Mari je izjednačio na 1:1 (6:4).

Početak odlučujućeg seta počeo je uzastopnom razmenom šest brejkova. Ipak, posle 3:3 došlo je Škot i Španaca su se primirili, sve do devetog gema.

Tada je Mari oduzeo servis Fereru i poveo sa 5:4. Mogao je Škot da riješi pitanje pobednika u narednom gemu, ali je tokom poena koji je mogao da donese đus pogodio mrežu i uslijedilo je novo izjenačenje.  Ferer je potom lako odbranio svoj servis, i makara obezbijedio taj-brek.

U 12. gemu Mari je omogućio Fereru prvu meč loptu. Nakon nekoliko razmjena udaraca, Ferer je prekinuo poen zbog čelendža, jer mu se učinilo da je Marej poslao lopticu van terena. Ipak, ona je okrznula liniju, što ga je potpuno izbacilo iz ritma. Marej se ubrzo izborio za taj-brejk u kojem je poveo sa 4:0. Tu je meč praktično riješen, pa je Marej slavio sa 7:1, odnosno 2:1 u setovima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније