Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

01. 02. 2015. 13:38 >> 20:57
49

SAVLADAO MAREJA

Đoković peti put šampion Australijan opena!

Prvi teniser svijeta Novak Đoković peti put u karijeri osvojio je Australijan open, pošto je u finalu savladao Endija Mareja sa 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0.

"Moram da najprije čestitam Endiju... Veliki si takmičar, čestitam ti na sjajnom turniru i želim ti sve najbolje u nastavku u karijere. A želim ti veselo vjenčanje (sa Kim Sirs), s obzirom da je 'pala' i vjeridba. Izvinjavam se što sam skrenuo sa teme, potpuno drugačije razmišljam otkako sam postao tata", rekao je nasmijani Novak.

 On se potom zahvalio svom timu i navijačima na velikoj podršci:

"Moj tim je sa mnom bio u dobrim i teškim trenucima, toleriše me u pojedinim trenucima kada nisam baš najbolji, a ti ljudi su praktično podredili svoje živote da mi daju fantastičnu podršku. Hvala i mojoj porodici, volim vas sve! Moram, naravno, da pomenem i navijače. Hvala vam, hvala".

Marej: Nadam se da Novak nije glumio

Škotski teniser Endi Marej rekao je da je ljut na sebe jer je dozvolio da mu ritam pokvari Đokovićeva fizička slabost početkom trećeg seta.

 “Treći set bio je frustrirajućiu jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju poslije udaraca. Djelovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko u četvrtom jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju“, rekao je Mari.

Potom je uslijedio niz pitanja koji su insinuirala da je Novak namjerno glumio povredu, a prvo je glasilo – da li je legitimna taktika možda da natjeraš protivnika da pomisli da si povrijeđen, a onda da se vratiš u velikom stilu?

“Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na nevjerovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim“.

To objašnjenje nije bilo dovoljno, pa je sljedeće pitanje glasilo – da li misliš da je u tome bilo i namjere?

“Ne znam, zaista nemam pojma, nadam se da to nije bio slučaj. Ako je bio grč, teško je oporaviti se i igrati tako dobro na kraju. Ljut sam na sebe jer sam dozvolio da me to poremeti, pogotovo zato što sam igrao dobro i imao ’momentum’ na početku trećeg seta. Igra mi je opala na deset minuta i meč mi je pobjegao“.

Đoković je tako postao prvi teniser u Open eri sa pet titula u Melburnu, jednom više od Rodžera Federera i Andrea Agasija.

To je ukupno osmi Gren slem trofej za Novaka i treći put da je savladao Mareja u finalima Australijan opena, poslije 2011. i 2013. Godine.

Đoković je do petog trofeja u Melburnu došao nakon tri sata i 40 minuta igre.

Najbolji je bio i 2008, 2011, 2012. i 2013. godine.

Osim u Melburnu, Đoković je dva puta osvajao Vimbldon i jednom US Open.

Marej ni u četvrtom pokušaju nije uspio da osvoji trofej u Melburnu, a finalista je bio i 2010, 2011. i 2013. godine.

U konkurenciji teniserki trofej je osvojila Serena Vilijams, a u finalnom meču savladala je Ruskinju Mariju Šarapovu 2:0 (6:3 i 7:6).

Пратите нас на

Коментари49

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније