Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

07. 04. 2013. 23:20   >>  23:20 6

DEJVIS KUP

Đoković donio pobjedu Srbiji nad SAD

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Sema Kverija sa 7:5, 6:7, 6:1, 6:0 i donio reprezentaciji Srbije treći, pobjedonosni poen nad selekcijom SAD u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Đoković se odmah na početku povrijedio (iskrenuo desni zglob), ali je i pored toga odigrao vrhunski i smogao snage da pobijedi Kverija. Srpski teniser je prvi set prelomio u 11. gemu, kada je oduzeo servis svom protivniku, a zatim uz malo problema sačuvao svoj za vođstvo od 1:0 u setovima.

Drugi set je odlučen tek u taj-brejku, a do tada nije viđen nijedan brejk. U njemu je Đoković napravio dvije greške, pa je Kveri izjednačio 1:1.

Međutim, to je bilo sve od Kverija, Đoković je nastavio da igra kao da se nije ništa dogodilo, odmah poveo sa 4:1 i rutinski priveo set kraju.

Prvi reket svijeta je nastavio da melje rivala i osvojio devet gemova u nizu, od čega šest u četvrtom setu, koji je otvorio brejkom. Kveri se predao, ništa mu nije polazilo za rukom, pa je Novaksa saigračima proslavio plasman u polufinale.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније