Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

02. 03. 2015. 11:38   >>  11:33

U ARGENTINI

Nadal osvojio prvu titulu nakon Rolan Garosa

Rafael Nadal pobijedio je domaćeg tenisera Huana Monaka rezultatom 6:4, 6:1 i osvojio turnir Argentina open u Buenos Airesu.

 

Njemu je to ukupno 65. ATP titula u karijeri, a 46. koju je osvojio na šljaci.

Isprva je objavljeno da je španski teniser time izjednačio rekord Argentinca Giljerma Vilasa, da bi se ubrzo ispostavilo kako je Vilas od 1973. do 1983. osvojio 49 titula na zemlji, ali da su tri turnira u međuvremenu prešla na tvrde podloge, što su statističari previdjeli.

Nadal, u svakom slučaju, ima odlične izglede da obori taj rekord u bliskoj budućnosti - ako ne ove, onda sigurno sljedeće godine.

Za Španca je bitno da se radovao trofeju posle nepunih devet mjeseci i trijumfa na Rolan Garosu, nakon čega je pored standardnih problema sa koljenima, morao da leči i zglob na ruci.

Do kraja 2014, sa pauzama, pojavio se na pet turnira, sa plasmanima u četvrtfinale kao maksimalnim dometom. Pobjeđivali su ga igrači koji, u optimalnim uslovima, teško da bi mu uzeli i set - Dastin Braun, Nik Kirjos, Martin Kližan, Felisijano Lopez i Borna Ćorić.

Ovu godinu Rafa je počeo u istom stilu, porazom od Mihaela Berera u Dohi, da bi na Australijan openu stigao do četvrtfinala i u tri seta izgubio od Tomaša Berdiha. Da nije u top formi, vidjelo se pretprošle sedmice u Rio de Žaneiru, kada ga je u polufinalu - na omiljenoj podlozi - eliminisao Fabio Fonjini.

Slijede Indijan Vels i Majami, a od aprila zvanična sezona šljake, tokom koje će Nadal braniti svega dvije titule - u Madridu i, naravno, na Rolan Garosu, gdje je slavio devet puta u posljednjih deset godina.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније