Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

03. 03. 2015. 19:58   >>  19:55

FED KUP U ULCINJU

Cilj povratak u 2. grupu Evro/Afričke zone

Fed kup, prestižni međunarodni teniski događaj, održaće se od 13. do 18. aprila u Ulcinju, u organizacija TK Belvi i našeg saveza. Riječ je o takmičenju treće grupe Evro/Afričke zone, na kojem će učestvovati 18 reprezentacije.

Prvaci grupa plasiraće se u polufinale, a selekcije koje izbore finale plasiraće se u viši rang.

Pored selekecije Crne Gore učešće na ovom takmičenju su potvrdile Fed kup reprezentacije iz Alžira, Angole, Jermenije, Konga, Kipra, Danske, Grčke, Islanda, Litvanije, Makedonije, Madagaskara, Mauricijusa, Moldavije, Norveške, Namibije i Ruande.

"Teniski savez je spreman, i organizaciono i stučno, u svakom pogledu, da se ta najveća teniska manifestacija u svijetu održi na najboljem nivou, upravo onako kakve smo ocjene dobili prethodne godine, kada je taj turnir održan u našoj zemlji", kazao je, na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik Teniskog saveza CG Dimitrije Rašović.

Cilj našeg nacionalnog tima koji bi trebao da nastupi u najjačem sastavu je jasan - plasman u viši rang, odnosno povratak u 2. grupu Evro/Afričke zone, poslije prošlogodišnje eliminacije.

"U našem timu biće Danka Kovinić, koja je trenutno 135. na WTA listi, poziv je dobila i Ana Veselinović, koja je poslije Danke naša najiskusnija i najbolje rangirana igračica, tu je i najmlađa Tamara Bojanić, koja takođe ima WTA bodove i koja je prošle godine u Litvaniji pokazala da može da se nosi sa dosta starijim protivnicama", saopštio je selektor Ivan Nikolić.

On je kazao da će, pored te tri teniserke, u našem timu biti Nikoleta BUlatović i Nina kalezioć, a konačni spoisak biće poznat u narednih 10-ak dana.

"Misim da uz Danku i ostale naše teniserke imamo velike šanse da obezbijedimo povratak u 2. grupu", istakao je Nikolić.

Ulcinj je bio domaćin istog događaja i prije dvije godine, kada je sve bilo na vrhunskom nivou, a očekivanja su da će i sada biti tako.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније