Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 03. 2015. 09:18 >> 09:11

MASTERS U MAJAMIJU

Verdasko izbacio Nadala

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju pošto je savladao zemljaka Rafaela Nadala sa 6:4, 2:6, 6:3.

 

Treći teniser planete odigrao je veoma nervozno – mnogo je griješio, posebno u prvom setu, ali je Verdasko i pored toga morao da izvuče najbolje kako bi pobedio.

Fernando će u osmini finala igrati sa Monakom koji je pobijedio Giljerma Garsiju-Lopeza sa 2:0.

Poslije osvojenog prvog seta i lako izgubljenog drugog, slabije rangirani Španac je u četvrtom gemu trećeg vezao četiri vinera forhendom i napravio brejk za 3:1. Pri rezultatu 5:2 propustio je meč loptu na servis protivnika, ali ga to nije obeshrabrilo – u sljedećem gemu je dobro servirao i bio hrabar iz forhenda, što mu je donijelo trijumf.

S druge strane, Nadal je počeo da podiže formu poslije pauze zbog povrede, ali je daleko od onog igrača na kojeg smo navikli. Prvi put od 2004. desilo mu se da ne prođe u polufinale Majamija ili Indijan Velsa, tada je imao samo 17 godina.

Ovaj poraz znači da će od ponedjeljka ponovo pasti na četvrto mjesto ATP liste, pošto će ga smijeniti Britanac Endi Marej. Nadal je prošle godine igrao finale Majamija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније