Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

30. 03. 2015. 23:10 >> 00:17
2

TEŠKO PROTIV ŠARDIJA

Majami: Raonić u tri seta do osmine finala

Miloš Raonić se plasirao u osminu finala Mastersa u Majamiju, pošto je u tri seta (6:1, 5:7, 7:6) savladao Francuza Žeremija Šardija.

Raonić je obezbijedio mjesto u četvrtoj rundi turnira na Floridi šestom pobjedom nad Šardijem u isto toliko međusobnih duela.

Kanadski teniser crnogorskog porijekla dva puta je oduzeo servis protivniku prvom setu, u kojem je ubjedljivo slavio za samo 25 minuta igre.

Međutim, nakon očajnog prvog dijela igre, Šardi pokazao je zube u nastavku meča. Raonić je bio na korak pobjede, u drugom setu servirao je za meč, ali je Francuz uspio da izjednači na 5:5 u gemovima, potom bio uspješan na svoj servis, da bi na 1:1 u setovima izjednačio napravivši još jedan brejk.

U odlučujućem setu, oba tenisera su osvajali gemove na svoje servise, pa je duel riješen u taj-brejku. U dodatnom gemu, Raonić je bio koncentrisovaniji i imao više nerava. Kanađanin je bio ubjedljiv, slavio je sa 7:3 u taj-brejku i tako prošao u naredno kolo.

Raonić je i večeras sjajno servirao, meč je završio sa 20 asova, dok ih je Šardi imao šest. Rođeni Podgoričanin je bio bolji i u vinerima - 39 naprema 21, ali je mnogo i griješio. Napravio je 43 neiznuđene greške, zbog čega je nekarakteristično bio nervozan, a često je glasno komentarisao greške.

Takođe, prolaz dalje su obezbijedili Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je bio bolji od Tomaša Belučija u dva seta - 7:5, 6:4, kao i David Gofin koji je savladao Jeržija Janoviča - 6:4, 6:3.

U prvom meču današnjeg programa, Kei Nišikori je lako savladao Viktora Troickog sa 6:2, 6:2 u setovima.

Večeras će se odigrati još četiri meča, Novak Đoković igra protiv Stiva Darsisa i njih dvojica su na teren izašli odmah nakon što su završili Raonić i Šardi, a koplja će ukrstiti i Žil Simon i Alehandro Falja,  kao i Lukas Rosol i David Ferer.

Večerašnji program zatvoriće duel Džona Iznera i Grigora Dimitrova, a pobjednik tog meča igraće protiv Raonića u četvrtini.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније